Danske ledere forsømmer outsourcing

Hele 75 procent af de danske ledere har ingen planer om at flytte arbejdspladser til udlandet i løbet af de næste tre år. Det viser en rapport om globalisering fra Ledernes Hovedorganisation.

Ifølge en rapport om globalisering fra Ledernes Hovedorganisation er de danske ledere tilbageholdende med at flytte arbejdspladser til udlandet. Rapporten bygger på en spørgeskemaundersøgelse blandt 300 danske topledere.

Inden for de sidste tre år har kun 40 procent af lederne gjort sig erfaringer med at flytte opgaver til udenlandske firmaer eller datterselskaber. Og ser man på de kommende tre år, overvejer kun 37 procent af lederne at udnytte den globale arbejdskraft, og heraf har kun 25 procent konkrete planer om udflytning eller outsourcing.

Når man ser på erfaringerne med at flytte arbejdspladser, kan det undre, at ikke flere har benyttet sig af den mulighed.

Kun fire procent har haft dårlige erfaringer med at flytte arbejdspladser, og der er i disse negative tilfælde altid tale om udflytning til andre virksomheder. Når der outsouces til et datterselskab, har ingen af lederne haft dårlige erfaringer med at flytte arbejdspladser.

I de kommende tre år har de 300 adspurgte ledere konkrete planer om at flytte 11000 arbejdspladser om året til udenlandske virksomheder og planer om at outsource 3500 arbejdspladser om året til udenlandske datterselskaber. Til sammenligning har lederne konkrete planer om at udvide deres aktiviteter i Danmark med 62000 arbejdspladser om året i de næste tre år.

I to ud af tre tilfælde er udflytning og outsourcing begrundet i lavere lønomkostninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere