OpenOffice er ikke et reelt alternativ

Virksomhederne får ikke noget ekstra ud af at vælge OpenOffice eller StarOffice fremfor Microsoft Office. Derfor vil Microsofts kontorpakke fortsat dominerer desktop-pc'erne i de kommende år. Det skriver IT-avisen ComON i denne uge.

Microsofts Office-pakke er omdrejningspunktet i langt de fleste virksomheders almindelige pc-arbejde. Der findes en række alternativer, med programmerne OpenOffice og StarOffice som de mest seriøse udfordrere.

Men alternativerne tilbyder ikke noget ekstra, som virksomhederne ikke får i Office, og problemer med at udveksle dokumenter med andre gør, at de lavere anskaffelsesudgifter ved Open Office og StarOffice hurtigt går fløjten.

Det er konklusionen fra to af verdens førende IT-analysefirmaer i forbindelse med, at Microsoft netop har udsendt en ny 2003-version af sin Office-pakke. Det fremgår af IT-avisen ComON i denne uge.

»OpenOffice og StarOffice vil fortsat være en niche. Så længe de kun kan det samme eller i nogle tilfælde mindre, så kommer de ikke til at sprede sig i så stor stil, at de reelt bliver en trussel for Microsoft Office,« fastslår analysefirmaet IDC's nordiske direktør, Per Andersen.

Heller ikke hos det konkurrerende analysefirma ser man OpenOffice og StarOffice som reelle udfordrere. Hurdlen er problemerne med at læse dokumenter, der er lavet i andre formater.
»Hvis jeg som IT-chef er i stand til at inddele virksomhedens medarbejdere i producenter og forbrugere af information, så kunne jeg rent teoretisk udstyre producenterne med Microsoft Office og forbrugerne med Adobe Acrobat Reader og StarOffice/OpenOffice. Men det er langt fra altid muligt. Selvom kompabiliteten er forøget, så er den stadig langt fra hundrede procent,« siger Michael Silver, der er forskningsdirektør i analysefirmaet Gartner Group.

Omkring to procent af de danske virksomheder har OpenOffice på deres maskiner, mens godt fire procent har StarOffice. Til sammenligning findes 2000-versionen af Microsoft Office på maskinerne i mere end 60 procent af de danske virksomheder, mens 97-versionen og XP-versionen findes i henholdsvis 38 og 27 procent af virksomhederne.

Læs hele historien i dagens udgave af IT-avisen ComON. Læs blandt andet også om:

Udvidet Office-pakke klar
I sidste uge blev Microsofts seneste version af Office-pakken, Office 2003, lanceret over den ganske verden. Men skal man udnytte hele pakkens kraft, kræver det store investeringer.

Kampen om kontoret
Den nye Microsoft Office 2003 rejser endnu en gang debatten om, hvilken vej man skal gå på kontoret: Microsoft- eller opensourcevejen.

I denne uge sætter ComON også fokus på printere:

Papirløst kontor er stadig en fremtidsvision
Printeren har stadig en stærk berettigelse og virksomheder får endnu ikke meget ud af at omlægge til papirløse kontorer.

Linux er langt bagefter
Linux' printerdrivere er primitive og besværlige at installere. Det er der både historiske og tekniske grunde til.

Dell går i offensiven
Dell vil ikke længere bare levere pc'er. Sidste år kom pda'erne på programmet, og nu er skridtet kommet til printere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere