Telebranchen mangler standarder for skyen

Afklaring af standarder er tiltrængt, mener FN-organisation.

Tjenester i skyen skal kunne snakke sammen, mener International Telecommunications Union (ITU), som blandt andet koordinerer brug af radiospektrum.

FN-organisationen har søsat en ny gruppe, FG Cloud, der skal hjælpe med at udvikle standarder for cloud computing, populært kaldet skyen.

Fokusgruppen skal hjælpe med at lave et "globalt økosystem", hvor systemer kan snakke sammen på kryds og tværs på en sikker måde.

"Skyen er et spændende område på ikt-området, hvor der er mange protokoller, der skal designes og standarder, som skal vedtages, hvilket vil give folk mulighed for at styre deres digitale værdier. Vores nye fokusgruppe har som mål at give en tiltrængt afklaring på området," siger Malcolm Johnson, direktør for ITU's telestandardiseringsbureau.

Det er et problem, mener ITU, at flere og flere vælger skyen, for at spare serverplads og strøm, men at der ifølge eksperter er problemer med interoperatibilitet.

Google, verdens mest kendte firma med tjenester i skyen, har også fokus på området. Eksempelvis har søgegiganten oprettet Data Liberation Front, der har som mål, at Googles brugere kan tage deres data med sig ind og ud af Google.

ITU er en teleorganisation i FN-regi. Danmark har som land været medlem siden 1866. Også teleselskabet TDC og brancheorganisationen DI ITEK er medlemmer.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med drive og gåpåmod

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Seniorudviklere med lyst til faglige udfordringer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til økonomi og compliance
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere