Artikel top billede

EU indleder undersøgelse mod Google

Tre firmaer har klaget over Google til EU. Et af dem er Microsoft.

EU-Kommissionen har modtaget tre klager over Google og vil nu indlede en undersøgelse af søgemaskine-giganten. De tre klager kommer fra den britiske prissammenlignings-tjeneste Foundem, den franske justitssøgemaskine ejustice.fr og tyske Ciao, der er et datterselskab af Microsoft.

Foundem mener at Googles søgealgoritmer stiller firmaets sider dårligere i søgeresultaterne, fordi Foundem som vertikal søgemaskine er en direkte konkurrent til Google. En lignende begrundelse findes også i klagen fra ejustice.fr.

Google indrømmer på sin side, at søgningen ikke er perfekt, men tilføjer at rangeringen af søgeresultater altid vil være en stor udfordring. Googles algoritmer sigter mod at placere de resultater øverst, der har størst værdi for brugerne.

Man har ikke noget imod vertikale søgemaskiner, siger Google, men Foundems dårlige placering skyldes udelukkende at firmaet har været dårlig til at søgemaskine-optimere sine sider. Google henviser i denne forbindelse til en rapport fra Econsultancy. Andre vertikale søgemaskiner klarer sig betydelig bedre.

Når det gælder Ciao har man faktisk haft et ganske udmærket samarbejde og Ciao har også brugt Googles reklameprogram Adsence, men det gik galt efter Ciao blev købt af Microsoft. Ciao sendte en bølge af klager over Googles forretningsmetoder, først til det tyske Bundeskartellamt og senere til Bruxelles.

Google mener ikke selv, at man har gjort noget forkert, og fastholder at man ikke gør noget for at skade konkurrenterne eller deres kunder.

EU's undersøgelse mod Google befinder sig stadig i en meget tidlig fase og det er usikkert om undersøgelsen vil føre til konkrete skridt mod Google.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere