Her er giganternes NFC-planer

Amazon, Google, Apple, Microsoft har alle planer om at blive din nye digitale pengepung.

Amazon, Google, Apple og Microsoft. De har alle planer om at udvikle tjenester, som via NFC-chippen i kommende mobiler kan betale mindre pengebeløb, når man handler.

Det er samme teknik, som for nyligt fik en lille, dansk erhvervsdrivende, Søren Kragh, til at satse hele butikken for at være først med NFC-betaling i Danmark senere på året. Også den danske telegigant TDC ønsker at blive en del af NFC-fødekæden.

Near Field Communication (NFC) er allerede udbredt i Japan, hvor kunder kan betale blot ved at vifte med mobilen og godkende betalingen. Det forventes, at NFC-betalinger vil vinde frem i USA i år. Teknologien, som også fungerer på et dødt batteri, kan gøre mobilen til den digitale tegnedreng, som desuden vil kunne sætte betalinger ind i en ny sammenhæng. Et tænkt eksempel er, at et pizzeria vil kunne love en gratis pizza for 10 NFC-betalte pizzaer eller bede om tilladelse til at sende tilbud via en NFC-app.
 

Nokia er pionér

Nokia er blandt de første selskaber, som overvejede NFC-chippens muligheder. Eksempelvis har visse Nokia C7 haft NFC-chips installeret, dog uden at de blev brugt til noget. Planen er, at gigantens Symbian-mobiler senere i år skal byde på NFC-betaling. Nokia har desuden testet NFC i Londons Metro.
 

Google er fremme i skoene

Google er begyndt at kigge sultent på NFC. Firmaets Google Nexus S-mobil, som Samsung producerer, har allerede en NFC-chip, der er understøttet af Android 2.3. De fleste Android-mobiler har dog endnu ikke NFC-funktioner. Avisen Wall Street Journal berettede sidste uge, at Google har skabt et partnerskab med Mastercard, VeriFone og Citigroup for at skabe et NFC-betalingssystem. Google har ligeledes købt NFC-firmaet Zetawire og er for nyligt blevet en del af non-profit-organisationen NFC Forum, som arbejder på at fremme NFC-teknologien.
 

Apple angiveligt på vej

En kommende iPhone 5 vil angiveligt have NFC-funktionaliteter, men det er stadig blot et rygte. Firmaet har ifølge Mashable testet NFC i månedsvis.
 

Amerikanske telegiganter vil være med

Tre af de fire store amerikanske teleselskaber, AT&T, Verizon og T-Mobile, lancerede sidste år i november et joint venture, Isis. Det skal sørge for, at man kan bruge NFC-funktioner med deres telefoner. Teleoperatørerne spiller ikke nødvendigvis en rolle ved NFC-betalinger, men Isis lader til at være teleselskabernes forsøg på alligevel at komme med i NFC-spillet.
 

Microsoft WP7 skal understøtte NFC

Nokias nye partner, Microsoft, har planer om, at deres Windows Phone 7 skal understøtte NFC senere i år. Dermed kommer Nokia ikke til at halte efter Google og Apple for fremtiden, når det kommer til NFC.
 

Amazon lancere egen NFC-betaling

Ligesom Amazon har lavet deres egen App Store til Android-mobiler, så har ehandels-giganten angiveligt planer om at lancere deres egen betalingsløsning til NFC-mobiler. Amazon har allerede deres egen betalingstjeneste, Amazon Payments, og ifølge det velinformerede Bloomberg har Amazon planer om en NFC-tjeneste.
 

Andre spillere er med på NFC-vognen

Udover Google Nexus S, som Samsung producerer, har Samsung tilføjet NFC i firmaets mobil Wave 578. Et andet selskab, som man ikke bør glemme, er Paypal. Online-betalings-giganten har lavet et partnerskab med opstartsvirksomheden Bling Nation om at tilbyde NFC-betalinger med Paypal-kontoen. Ifølge Techradar.com har også Motorola planer om at bygge NFC ind i deres mobiler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere