UMTS-penge skal bruges til forskning og IT

Fem partier har indgået et forlig om 400 millioner kr. til forskning og IT. Pengene skal bl.a. bruges til digitalisering af kulturarven, Center for IT-forskning og en jysk-fynsk IT-satsning.

Fem partier har gået en aftale om fordelingen af 400 millioner kroner fra auktionen over danske UMTS-licenser, der blev gennemført sidste efterår. Forliget er indgået mellem regeringspartierne og Socialdemokratiet, SF og de Radikale. Aftalen blev allerede underskrevet den 1. marts, men forliget blev først offentliggjort tirsdag i denne uge.

I 2002 skal puljen fordeles med 150 mio. kr. til Forskningsrådene, 100 mio. til en særlig indsats inden for naturvidenskab og teknik, 50 mio. kr. til en jysk-fynsk IT-satsning, 30 mio. kr. til den digitale forvaltning, 25 mio. til forskningsprojekter ledet af yngre forskere, 25 mio. kr. til Center for IT-forskning, 13 mio. kr. til digitalisering af kulturarven og 7 mio. kr. til registerforskning.

Den jysk-fynske IT-satsning skal føre til etableringen af en række lokale kompetencecentre og en såkaldt tværregional IT-korridor, hvor der ydes medfinansiering til samarbejdsprojekter mellem kompetencecentre og erhvervslivet.

De 30 mio. kr. til den digitale forvaltning skal bl.a. bruges til driften af statens nye officielle portal, Denmark.dk, som åbner den 28. maj. Portalen skal markedsføre Danmark i udlandet overfor virksomheder og pressen i forbindelse med EU-formandskabet.

Et endnu større beløb end de 400 mio. kr. skal forhandles i de kommende år. UMTS-auktionen gav staten en samlet fortjeneste på 3,8 milliarder kr., som teleselskaberne skal indbetale over de kommende 10 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere