Censur af "terror"-hjemmesider er umulig

Det vil gå direkte ud over ytringsfriheden, hvis politikerne vil kriminalisere besøg på "terror"-sider.

I denne uge har politikere stået på nakken af hinanden for at varsle strengere regler for folk, der leder efter terror-informationer på nettet. Men de skal slå koldt vand i blodet.

Til Danmarks Radio siger Prosas formand:

”Den eneste måde, man reelt og virkningsfuldt kan gøre det på, er at lukke ned for samtlige hjemmesider, som indeholder en bestemt ytring eller vending. Men man kan ikke vurdere, hvad der er terror, og hvad der ikke er,” siger Niels Henrik Bertelsen.

Og hvis det er den taktik politikerne vil anlægge, så vil de uundgåeligt komme til at foretage betydelige indhug i demokratiet og den danske ytringsfrihed, mener Niels Henrik Bertelsen. Han mener, at en automatisk kontrol vil sidestille Danmark med Kina, der er kendt for en streng kontrol med nettet.

”I Kina har de et system, som automatisk lukker ned for hjemmesider. De er jo ligeglade med begrænsningen af borgernes adgang til nettet og ytringsfriheden. Samme billede skal ikke vise sig her,” siger Niels Henrik Bertelsen til DR.dk.

Hos bibliotekarerne er man også meget betænkelige over idéen om, at skulle udelukke eller overvåge enkelte ord.

”Terror er et vidt begreb, og det er umuligt at lave spærring på et bibliotek, som skal have oplysninger, og hvor folk kan søge informationer og viden,” siger Vagn Ytte Larsen, der er formand for Danmarks Biblioteksforening.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere