Netbutikker plyndres

Dankort-transaktioner ved nethandel er en sikker betalingsform for de handlende, men systemet er indrettet, så netbutikkerne er en gavebod for skruppelløse tyveknægte.

Dankort-transaktioner ved nethandel er en sikker betalingsform for de handlende, men det nuværende system er desværre indrettet, så netbutikkerne er et tag-selv-bord for skruppelløse tyveknægte.

»Man sender en notebook afsted, og så får man pludselig et brev fra PBS, om at pengene er blevet tilbageført, fordi en kortholder har blokeret for transaktionen - og så straffes man oven i købet ved at skulle betale et administrationsgebyr på 250 kroner til PBS,« siger Martin Nordstjerne Rasmussen, direktør for Netgiganten Aps og Class Computer til ComON.

Og ansvaret ligger alene hos netbutikkerne.

PBS har gennem en indløsningsaftale med netbutikken fralagt sig ethvert ansvar i en sådan situation - Post Danmark har en underskrevet udleveringsblanket, som tyven har kradset en signatur på - og kortholderen får det fulde beløb tilbageført til sin konto uden selvrisiko. Tilbage står netbutikkerne med håret i postkassen.

»Når det drejer sig om internethandel, så er det forretningerne der har det fulde ansvar - det står helt konkret i den indløsningsaftale, de indgår med os.. Men faktisk er det ikke noget, vi har bestemt - vi holder os bare til lovgivningen,« siger Pia Thomsen fra PBS til ComON.

Og den er god nok. Ifølge forbrugerombudsmandens retningslinier fra december 1996 er det kun virksomhederne, der hæfter for misbrug - PBS, bankerne og kunderne er skadesløse.

»Vi har været nødt til at tage konsekvensen og er simpelthen begyndt at bede om at få pengene ved en bankoverførsel. På den måde er vi sikre på at få vores penge, men det er bare lidt uheldigt, for det skaber mistillid hos kunderne og er faktisk med til at undergrave nethandlen - det er et problem, som man burde tage alvorligt, for systemet bryder sammen, hvis de handlende mister tilliden,« siger Martin Nordstjerne Rasmussen.

Hos Netgiganten mener man, at problemet står i skarp kontrast til politikernes fine hensigtserklæringer om at gøre noget for de små virksomheder.

»Hvorfor giver man ikke også de handlende en garanti - det kan da ikke være meningen, at én aktør skal stå med al risikoen,« siger Martin Nordstjerne Rasmussen.

Systemet er så enkelt, at hvis en uærlig person er kommet i besiddelse af kortnummer og udløbsdato på et dankort, kan vedkommende uden videre bestille varer mange steder på internettet. Efter 1. april vil det dog også være en forudsætning, at man er i besiddelse af de tre kontrolcifre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere