Danske iPhone-ejere får maks 3,6 Mbit/s

Det er stadig uklart, om iPhone 3G understøtter datahastigheder helt op til 7,2 Mbit/s. Men nu ligger det fast, at danskerne kan forvente en datahastighed 3,6 MBit/s. Det er nemlig det højeste Telia kan præstere i øjeblikket.

Op til offentliggørelsen af den danske pris på Apples iPhone har der været spekulationer om hastigheden på telefonens 3G-forbindelse.

Amerikanske AT&T giver kun sine iPhone 3G-kunder maksimale hastigheder på 1,4 Mbit/s. Så langsom bliver telefonens 3G forbindelse dog ikke i Danmark.

Telias danske pressechef, Rune Fick Hansen, oplyser, at danske kunder får adgang til en tophastighed på op til 3,6 Mbit/s, hvilket er Telias maksimale 3G-ydelse i øjeblikket. Telia gør dog opmærksom på, at den oplevede gennemsnitshastighed cirka vil være 1,0-1,5 Mbit/s.

Ved lanceringen af den første iPhone har erfaringerne ellers vist, at telefonejerne bruger mobilen til at surfe på internettet væsentlig mere end andre telefon-ejere. Så man kunne forestille sig, at Telia ville begrænse brugen for ikke at overbelaste nettet.

Rune Fick Hansen fra Telia oplyser dog, at man ikke har aktuelle planer om at begrænse datahastigheden.

Hvis de danske brugere får ekstremt stigende behov for netadgang - og sætter belastningen i vejret - så peger Telia på, at man kan "boltre" sig på firmaets EDGE-netværk, der er landsdækkende. Desværre er EDGE med en maksimalhastighed på 237 kbit/s meget langsommere end 3G.

Men der kommer måske en helt naturlig bremse på den mulige vækst i datatrafikken som følge af iPhonens ankomst i Danmark. Prisen!

Telias abonnement giver kun frit forbrug på 300 MB om måneden. Overskydende forbrug takseres med 1,25 kroner per MB.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere