Digitale vandmærker til MP3-filer

På den tyske computermesse har forskere fra Fraunhofer-instituttet præsenteret en ny teknologi til digitale vandmærker.

Det tyske Fraunhofer-institut for integrerede kredsløb (ISS-A) præsenterede et nyt kodningssystem til MP3-filer på CeBIT-messen. Teknologien kaldes "Audio Watermarking". Det oprindelige MP3-format blev udviklet af forskere fra det samme tyske institut.


Ligesom vandmærker i billeder kan teknologien anvendes til at tilføje skjulte informationer i form af et lydsignal, som ikke kan høres med det menneskelige øre. Signalet kan udlæses med et specielt program.


Producenten kan eksempelvis tilføje sit navn til et musikstykke. Lederen af multimedia-afdelingen i det tyske forskningsinstitut, Harald Popp, mener dog ikke, at teknikken er egnet til at forhindre piratkopiering.


"Hvis hackeren kan genkende signalet og er nået så langt, at han kan gøre det synligt, kan han også knække det," siger Harald Popp til det tyske blad Internet World.


Han forestiller sig i stedet, at lyd-vandmærket kan anvendes til elektronisk handel. Producenter kan indkode oplysninger om sangens navn og albummets titel i sangen. Hvis man f.eks. hører radio, og lytter til en god sang, som man ikke kender, kan man identificere den med sin mobiltelefon.


(Kilde: Internet World)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere