Hostingfirma kidnapper bruger-forum

Alt indhold på den danske brugerforum Qtek-User er flyttet over på en ny hjemmeside ejet af det hosting-firma, som hidtil har stået for driften af forumet.

De cirka 10.000 brugere af forum-siden Qtek-user.dk blev i sidste måned mødt med denne meddelelse:

»Websiden er desværre blevet kuppet af vores tidligere udbyder, UXdata/Damtoft Gruppen og er derfor ikke oppe at køre. I samarbejde med vores advokat er vi i færd med at tage de for forholdet nødvendige legale skridt.«

De legale skridt var blandt andet en politianmeldelse samt en stævning ved fogedretten i Viborg med krav om, at Uxdata fik fogedforbud mod videre anvendelse af brugerforumet.

Domænet, hvor den nu kidnappede hjemmeside har haft til huse, ejes af firmaet Kling Tech - et sønderjysk it-forhandler, der har specialiseret sig i pda'er, og smartphones.

Ifølge Kling Techs ejer, Klaus Klinggaard, er det den hidtidige hosting-partner, der har hapset indholdet fra brugerforumet og nu driver det videre under et nyt navn, pdainfo.dk.

Sagen er dog ikke helt enkel, for samarbejdet mellem Kling Tech og UXdata går flere år tilbage, og Qtek-user-siden er oprindeligt udviklet af de to firmaer i fællesskab.

Mens projektet startede som et hobbyprojekt, mente den ene part, Kling Tech, at man efter hånden lagde så mange ressourcer i at opdatere og vedligeholde forum-siden, at den skulle have en mere kommerciel karakter.

I slutningen af juni opsagde Kling Tech samarbejdet med UXdata - et skridt, som ikke blev velvilligt modtaget hos hostingpartneren. Hos UXdata siger ejeren, at man har overtaget indholdet i utilfredshed med Kling Techs pludselige opsigelse af samarbejdet.

»Vi har drevet det som et fælles projekt, og det er os, der har stået for alt det bagvedliggende. Kling Tech ejer ganske vist selve domænet, og de har nok også lagt meget mere materiale op, end vi har, men kildekoden og det andet har vi,« siger han som forklaring på, at indholdet er flyttet.

Den forklaring tog fogedretten i Viborg forleden til sig, da man afviste Kling Techs krav om fogedforbud.

Kling Techs Klaus Klinggaard siger til ComON, at man grundet sommerferie ikke havde lejlighed til at præsentere relevant bevismateriale og selv møde op i sagen. Kling Tech har derfor bebudet en ny fogedsag, hvor man atter vil kræve at få sit mistede brugerforum tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere