Madonna-billet koster kommunaldirektør jobbet

Politianmeldelse følger i kølvandet på fritagelsen.

KMD betaler kommunaldirektørs tur til rockkoncert, og få måneder senere indgår kommunen en millionaftale med KMD.

Anklagerne om bestikkelse har svirret lige siden den famøse Madonna-koncert, og nu får sagen konsekvenser.
De lokale politikere i Hillerød har besluttet at sende deres kommunaldirektør hjem. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ud over fyresedlen skal kommunaldirektør Peter Zahlekjær også forvente en henvendelse fra politiet, da byrådet har valgt at melde ham til politiet.

Det er dog ikke selve den betalte koncert, der nu koster direktøren jobbet. Ifølge Frederiksborg Amts Avis har Økonomiudvalget konstateret, at kommunaldirektøren efterfølgende ikke loyalt har videregivet væsentlige oplysninger, ”hvorved Økonomiudvalgsbehandlingen er foregået på et ikke korrekt grundlag”. Hillerød Kommune har bedt KL om at undersøge sagen, da der måske skal en såkaldt "disciplinærsag".

Nogle måneder efter Madonnakoncerten indgik Hillerød Kommune en aftale til 48 millioner kroner med KMD. Kommunen og kommunaldirektøren har hele tiden afvist, at der skulle være tale om bestikkelse. Det er dog blevet præciseret internt, at gaver i den størrelse ikke er tilladt.

På det seneste har er der også blevet rejst kritik af KMDs gaver til andre kommunale samarbejdspartnere. En lignende sag fra Hedensted lader dog ikke til at få samme udfald. Her fik en kommunaldirektør billetter til AC/DC, men beskyldninger om bestikkelse er senere falmet, da der gik seks måneder mellem koncerten og en senere millionaftale. Tidsforskellen betyder ifølge KL, at der ikke er tale om bestikkelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere