USA advarer om angreb mod Windows-maskiner

De amerikanske myndigheder tager nu det usædvanlige skridt at advare fra officiel side om en sikkerhedsbrist i Windows. Homeland Security Department advarer om risici for omfattende angreb mod Windows-maskiner.

Homeland Security Department udsendte i går en pressemeddelelse, hvor de advarer om risici for omfattende angreb mod maskiner med Windows grundet en sårbarhed, der kan ramme næsten samtlige versioner af Windows.

Det drejer sig om en sårbarhed opdaget af en gruppe polske IT-administratorer. Sårbarheden kan ramme Windows - NT 4.0, 2000, server 2003 og Windows XP - dvs. alle Windows styresystemer med undtagelse af Windows ME. Microsoft informerede om sårbarheden den 16. juli 2003, hvor de udgav en sikkerhedsopdatering.

Sårbarheden er relateret til RPC og kategoriseres som kritisk. Den gør det muligt for hackere at opnå fuld kontrol over en server. Hermed kan de for eksempel ændre internetsider, formatere harddiske eller oprette nye medlemmer som administratorer på et netværk.

Homeland Security Department oplyser i pressemeddelelsen, at der cirkulerer hackersoftware, der udnytter fejlen. Der er i de seneste dage fundet en vækst i scanning efter mulige ofre, hvorfor departementet advarer mod risici for forestående angreb.

Homeland Security Department og FBI appellerer derfor til amerikanske virksomheder og andre Windows-brugere om at installere sikkerhedsopdateringen fra den 16. juli.

En repræsentant fra Symantec udtaler til Assoctiated Press, at programmer, der kan udnytte RCP-hullet, endnu ikke er gode nok til at udgøre en risiko, og at der derfor ikke på nuværende tidspunkt er fare for et storangreb forårsaget af programmerne.

Departementet oplyser, at de var i kontakt med Microsoft, inden de udsendte pressemeddelelsen.




IT-JOB

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udbudsjurist til Danmarks største IT-udbud

Sparekassen Danmark

Systemudvikler

Queue-it ApS

Team Lead Engineering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere