Den amerikanske teleudstyrsproducent Tellabs har afskediget mere end 100 danske it-folk og med et slag inddraget deres aktieoptioner. Tellabs ignorerer dermed en Højesteretsdom fra sidste år, og nu har de tidligere ansatte fået nok. Det skriver Børsen.
Ingeniørforeningen, IDA, har forsøgt at forhandle med Tellabs om en løsning på problemet, men Tellabs har ikke ønsket at tale med IDA om sagen, og derfor er al kommunikation indtil videre gået gennem Dansk Industri. De ansatte har nu mistet tilliden til IDA og forsøger at nå en løsning ad anden vej.
»IDA siger, de forhandler med Tellabs, men der sker ikke noget. I mellemtiden mister vi hele tiden penge, fordi aktierne bliver mere og mere værd, uden at vi kan sælge dem. Derfor har vi nu kontaktet en advokat uden om IDA og skrevet til Statsadvokaturen i København. Vi vil ikke finde os i, at Tellabs bevidst bryder loven ved ikke at indsætte os i aktieoptionsprogrammerne, selv om de flere gange har tilkendegivet over for os, at vi har ret til optionerne,« siger den tidligere Tellabs-ansatte Richard Bowen, der har fået inddraget aktieoptioner for omkring 21000 dollars svarende til 127.500 kroner.
Tellabs undskylder sig med, at selskabet bliver nødt til at cleare sagens forløb med deres amerikanske moderselskab, og forklarer at de danske it-folk ikke har grund til bekymring.
»Vi har selvfølgelig i sinde at overholde dansk lovgivning, og når det tager lidt tid, skyldes det, at sagen ligger til vurdering i den juridiske afdeling i vores amerikanske moderselskab. Jeg ved, at der arbejdes intenst på at finde en løsning, men det er vigtigt, at den kommer til at tilgodese begge parter. Jeg vil helst ikke gætte på en dato, men vi er tæt på at finde en afklaring,« siger Birgitte Carstens, der er personalechef i Tellabs.
Den forklaring falder imidlertid ikke i god jord hos de tidligere ansatte, for her er tålmodigheden sluppet op.
»Vi bliver spist af med alle mulige dårlige undskyldninger fra Tellabs' side, men jeg er holdt op med at tro på nogen mindelig løsning efter nu at have undersøgt sagerne til bunds,« siger Richard Bowen.
Foreløbig er de ansatte blevet tilbudt, at de kan få deres optioner igen, hvis de til gengæld giver afkald på en del af deres feriepenge.