Aktieoptioner for millioner inddraget

Det amerikanske selskab Tellabs har fyret mere end 100 danske it-folk og uden at blinke inddraget aktieoptioner for et tocifret millionbeløb. De tidligere ansatte er rasende.

Den amerikanske teleudstyrsproducent Tellabs har afskediget mere end 100 danske it-folk og med et slag inddraget deres aktieoptioner. Tellabs ignorerer dermed en Højesteretsdom fra sidste år, og nu har de tidligere ansatte fået nok. Det skriver Børsen.

Ingeniørforeningen, IDA, har forsøgt at forhandle med Tellabs om en løsning på problemet, men Tellabs har ikke ønsket at tale med IDA om sagen, og derfor er al kommunikation indtil videre gået gennem Dansk Industri. De ansatte har nu mistet tilliden til IDA og forsøger at nå en løsning ad anden vej.

»IDA siger, de forhandler med Tellabs, men der sker ikke noget. I mellemtiden mister vi hele tiden penge, fordi aktierne bliver mere og mere værd, uden at vi kan sælge dem. Derfor har vi nu kontaktet en advokat uden om IDA og skrevet til Statsadvokaturen i København. Vi vil ikke finde os i, at Tellabs bevidst bryder loven ved ikke at indsætte os i aktieoptionsprogrammerne, selv om de flere gange har tilkendegivet over for os, at vi har ret til optionerne,« siger den tidligere Tellabs-ansatte Richard Bowen, der har fået inddraget aktieoptioner for omkring 21000 dollars svarende til 127.500 kroner.

Tellabs undskylder sig med, at selskabet bliver nødt til at cleare sagens forløb med deres amerikanske moderselskab, og forklarer at de danske it-folk ikke har grund til bekymring.

»Vi har selvfølgelig i sinde at overholde dansk lovgivning, og når det tager lidt tid, skyldes det, at sagen ligger til vurdering i den juridiske afdeling i vores amerikanske moderselskab. Jeg ved, at der arbejdes intenst på at finde en løsning, men det er vigtigt, at den kommer til at tilgodese begge parter. Jeg vil helst ikke gætte på en dato, men vi er tæt på at finde en afklaring,« siger Birgitte Carstens, der er personalechef i Tellabs.

Den forklaring falder imidlertid ikke i god jord hos de tidligere ansatte, for her er tålmodigheden sluppet op.

»Vi bliver spist af med alle mulige dårlige undskyldninger fra Tellabs' side, men jeg er holdt op med at tro på nogen mindelig løsning efter nu at have undersøgt sagerne til bunds,« siger Richard Bowen.

Foreløbig er de ansatte blevet tilbudt, at de kan få deres optioner igen, hvis de til gengæld giver afkald på en del af deres feriepenge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere