Apple bøjer sig ikke

Trods nordisk pres vil Apple ikke ændre på, at iTunes-musik kun kan spilles på iPod.

Den norske forbrugerombudsmand har nu offentligt dele af Apples svarbrev i sagen om musiktjenesten iTunes. Sammen med sine danske og svenske kolleger har forbrugerombudsmanden i Norge krævet at Apple skal ændre sine aftalevilkår for at købe musik gennem iTunes. De forlanger også at iTunes skal løsne koblingen med iPod.

»iTunes viser i sit svar både vilje til ændring og dialog, men der er et godt stykke igen før enighed er opnået på alle punkter. Vigtige spørgsmål som bl.a. ansvars-fraskrivelse og produktlåsningen til iPod er stadig uløst,« siger sektionschef Bente Øverli hos den norske forbrugerombudsmand.

Svaret fra Apple indeholder dog enkelte indrømmelser i forhold til de krav, som myndighederne har stillet. Eksempelvis skal aftaleindgåelsen og vilkårene gøres mere tydelige overfor forbrugerne, og Apples ret til at ændre vilkårene skal kun gælde fremtidige køb og ikke allerede købt musik.

»Vi er kommet et stykke videre, og det ser ud til at vi kan opnå enighed på enkelte punkter,« siger Øverli.

Men Apple mener at forbrugerombudsmændene har fejlfortolket lovgivningen på centrale og vigtige punkter. Og selskabet har absolut ikke tænkt sig at fjerne koblingen mellem iTunes og iPod.

»Kontrol med rimeligheden af sådanne tekniske beskyttelsessystemer falder udenfor Forbrugerombudsmandens kompetence,« skriver Apples advokat Tøndel i brevet.

De norske forbrugermyndigheder vil nu koordinere deres næste skridt sammen med kollegerne i Danmark og Sverige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere