Elektroniske regninger på skinner

Efter en kaotisk start for det offentlige faktureringssystem ser de værste startvanskeligheder nu ud til at være overvundet. Ifølge Økonomistyrelsen og VANS-operatørerne er der kun mindre problemer.

Efter bekymring fra leverandørerne og et stigende politisk pres fra erhvervsorganisationerne besluttede Finansminister Thor Pedersen at tillade en fleksibel indførelse af de elektroniske regninger til det offentlige. Nu ser det dog ud til, at det elektroniske betalingssystem har overvundet startvanskelighederne.

Økonomistyrelsen havde torsdag et møde med VANS-operatørerne, hvor man gjorde status over den første måned med elektronisk fakturering, og det ser ud til, at indførelsen af de elektroniske regninger er gået over al forventning.

»Vores overordnede indtryk er at VANS-netværket virker efter hensigten, og fakturaerne kommer rundt, som de skal - men naturligvis er der nogle småproblemer, som vi forsøger at løse hen ad vejen.« siger vicedirektør i Økonomistyrelsen, Henrik Pinholt, til ComON.

I nogle tilfælde oplever VANS-operatørerne, at afsendere har problemer med at få de rigtige EAN-numre på deres fakturaer. Det kan dels skyldes deciderede tastefejl fra afsenderens side, eller det kan skyldes, at myndighederne endnu ikke har tilmeldt deres EAN-numre til VANS-operatørerne.

Disse EAN-problemer opstår primært, når leverandørerne benytter sig af en af de såkaldte Læs Ind-centraler, der er oprettet for at støtte de mindre virksomheder, der endnu ikke har gearet deres virksomhed til det nye system. Men problemet er dog ikke så alvorligt, at det forhindrer regningerne i at komme frem.

»Hver kommune har et default-nummer, og hvis VANS-operatørerne modtager en faktura med et ufuldstændigt EAN-nummer, forsøger de at sende den videre til den pågældende kommune, som så må sørge for at videredistribuere fakturaen,« siger Henrik Pinholt til ComON.

Han fortæller videre, at VANS-operatørerne fra midten af marts vil indføre en mere omfattende test af de regninger, de modtager. På den måde vil opdateringen af det nye system blive optimeret - for det første vil det man derved kunne lokalisere modtagere med svært tilgængelige EAN-numre, og for det andet vil man kunne give besked tilbage til afsenderne med modtagernes præcise adresser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere