TDC's nye rabatordning, som telegiganten bruger som alibi for en generel prisforhøjelse på 240 millioner kroner, er muligvis ulovlig. Det kan blive resultatet af en principiel afgørelse i Teleklagenævnet. Dermed står TDC til en økonomisk lussing, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Det er Cybercity, som har klaget til Teleklagenævnet. De har været meget utilfredse med, at TDC fik lov at indføre en rabatordning, der gav teleselskabets fastnetafdeling kendskab til hvilke telefonkunder, der bruger konkurrenternes ADSL-løsninger.
It- og Telestyrelsen har tidligere meldt ud, at deres umiddelbare vurdering er, at det ikke er noget problem. Også videnskabsminister Helge Sander har nægtet at gøre noget ved rabat-ordningen. Men efter at Teleklagenævnet i en principiel afgørelse i en anden sag har slået fast, at det uanset årsagen er ulovligt at videregive kundeoplysninger mellem selskaber, er TDC nu nødt til at ændre praksis, mener ekspert på området.
»Der er tale om en generel udtalelse fra nævnet. Derfor skal IT- og Telestyrelsen rette sig efter klagenævnets fortolkning i alle lignende sager. Så det er en træls afgørelse for både TDC og IT- og Telestyrelsen,« siger adjunkt Søren Sanderfeld Jacobsen fra Juridisk Institut på Handelshøjskolen i København til Jyllands-Posten.
Afgørelsen kan få stor betydning for TDC. Teleselskabet har nemlig forklaret en ny prisforhøjelse på 240 millioner kroner om året til sine fastnetkunder med, at pengene skal bruges til at betale for rabatordningen. Samtidig betyder det, at politikerne igen er nødt til at se på TDC's mangeårige praksis med at opkræve dobbeltbetaling hos kunder, der både har fastnet-telefon og ADSL-forbindelse hos TDC. Siden 2000 anslås det, at den forretningsmetode har kostet kunderne mindst en milliard kroner.