Web-guiden uge 22 - Grønlands Naturinstitut

Navn: Grønlands Naturinstitut


Adresse: http://www.natur.gl


Emne: Grønland


Beskrivelse: Grønlands Naturinstitut - eller Pinngortitaleriffik - er Grønlands Hjemmestyres center for naturforskning. Instituttets opgave er at opbygge viden om de levende ressourcer i og omkring Grønland. På Internettet informerer instituttet om sit arbejde på tre sprog, dansk, engelsk og grønlandsk. Her finder man bl.a. instituttets årsberetning for 1998, det nyeste nummer af bladet PITU, der omdeles til alle husstande i Grønland to gange om året, og beskrivelser af forskningsprojekter, f.eks. undersøgelsen af, hvor vågehvalerne tager hen om vinteren.


Design: Web-siderne er rigt illustrerede med flotte billeder fra Grønland (et tip: det ville være dejligt, hvis man kunne klikke på billederne og hente dem frem i fuld skærmstørrelse). Det medfører desværre også, at nogle sider kan være lidt langsomme at hente ned. Grønlands Naturinstitut fortæller at hjemmesiden er optimeret til en billedopløsning på 800 x 600 med "tusinder af farver". Til udskrift anbefales det, at man anvender "Landscape" (Papirretning "Liggende" under "Sideopsætning" i Internet Explorer).


Opdatering: Hjemmesiden opdateres ikke dagligt, men sektionen "Nyheder/Aktuelt" gemmer artikler om aktuelle emner og de nyeste rapporter. Forskningsrapporterne kan hentes direkte fra hjemmesiden i PDF-format.


Links: I sektionen med samme navn findes et lille udvalg af links til forskningsinstitutioner, Hjemmestyret og internationale organisationer som International Whaling Commission og The North Atlantic Marine Mammal Commission.


Omfang: Under "Dokumenter" kan man hente instituttets rapporter i Word- eller PDF-format, f.eks. "Grønlandske fugle, havpattedyr og landpattedyr - en status over vigtige ressourcer". Det kræver dog tålmodighed, hvis man vil hente dokumenterne - det nyeste nummer af PITU fylder 10.8 MB som PDF-fil. Hvis man er i tvivl om, hvad "biomasse", "dykkerymte" eller "udenskærs" betyder, kan man slå op under "Ordforklaring". Under "Dyr & Planter" findes detaljerede beskrivelser af Grønlands fisk og skaldyr. Beskrivelser af øens vegetation mangler dog.


Samlet vurdering: Grønlands Naturinstituts hjemmeside er, som mange andre web-steder, stadig under opbygning. Klikker man på "Tusass'" (betyder "vi høres ved") kommer man således frem til en side, hvor man kan læse, at "Her kan du læse om sjove og forunderlige ting, vi arbejder med. Du kan skrive sammen med andre, der interesserer sig for de levende ressourcer i Grønland. Og du kan skrive til os, for at høre hvorfor narhvalen har en lang snoet tand, eller for at fortælle hvor du så isbjørnen danse". Men udover denne tekst er sektionen tom.

På forsiden findes en spændende introduktion til et stort 3-årigt marine-biologisk projekt, der skal finde årsagerne til ændringerne i havets økosystemer. Men klikker man på "læs her" sker - intet.

Trods småfejlene er hjemmesiden alligevel et besøg værd for alle natur-interesserede.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ciklum ApS
    Offshore software- og systemudvikling.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere