Voldelige computerspil er uskadelig for de fleste

Ny forskning viser, at de fleste mennesker ikke bliver påvirket af vold i computerspil.

Om videospil har en negativ påvirkning på spillere, udvikler sig ofte til en nærmest religiøs diskussion. Ikke mindst fordi den løbende forskning støtter begge sider i diskussionen.

Den seneste undersøgelse giver dog et lidt mere nuanceret billede end hidtil. Forskerne bag undersøgelsen lavede en test med 125 børn. Forud for testen blev alle de deltagende udsat for en personundersøgelse blandt andet for at fastsætte deres såkaldte "vredesniveau".

Herefter fik de lov til at spille Quake II i 20 minutter. Efter spillet målte man så børnenes niveau af vrede igen. Det gav følgende resultater:

77 af børnene var helt upåvirket af spillet. 22 af børnene "fordoblede" deres vrede, mens otte personer faktisk blev mere afslappede.

Ved at sammensætte resultaterne med børnenes personundersøgelser kunne forskerne se en klar tendens.
Gruppen af upåvirkede børn tilhørte nemlig stort set alle den gruppe, som i personlighedstesten var blevet erklæret "stabile". Mens mange af de børn, som lod sig påvirke positivt eller negativt af spillet, inden testen var blevet kategoriseret som "mindre stabile".

Det får forskerne til at pege på, at voldelige computerspil ikke har den store aggressions-fremmende effekt på personer, der kan karakteriseres som "stabile".

Rapporten antyder dog, at ophidsede personer kan blive afslappede af computerspil, og at afslappede personer vil blive ophidsede af spillene. Men samlet set "lander" de to grupper på samme vredesniveau efter spillet.

Rapportens forfattere understreger, at deres forskning langt fra er fyldestgørende i debatten. Så det er nok ikke sidste gang, vi hører om computerspils negative/positive effekter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere