Piratgruppen afviser IDC-rapport

Piratkopier koster arbejdspladser, siger IDC. Vrøvl, mener Piratgruppen.

Foreningen Piratgruppen afviser konklusionerne i en ny rapport fra analysefirmaet IDC, der konstaterer at piratkopiering koster arbejdspladser i Danmark. Piratgruppens talsmand Claus Pedersen mener at den afgørende fejl er at sætte ethvert stykke kopieret software lig med et mistet salg. Men det er langt fra givet, at alle dem, der bruger en piratkopi, ellers ville have købt produktet og betalt fuld pris.

»Det er ikke seriøst, at sætte en kopi lig et mistet salg. Piratkopieringen sætter folk uden de store økonomiske ressourcer i stand til at benytte fornuftige software-programmer, selvom man aldrig ville være i stand til at betale markedsprisen. Bare tænk på dig selv - ville du have investeret i alle de kopierede stykker software eller musik du har brugt gennem tiden? Nej vel!,« siger Claus Pedersen.

IDC-rapporten lokker med 3.246 nye arbejdspladser i Danmark og fem milliarder kroner i ekstra skatteindtægter, hvis andelen af piratkopieret software kan nedbringes med ti procent frem til 2009.

Men Piratgruppen afviser regnestykket og fremfører i stedet, at piratkopiering hjælper de økonomisk svage.

»Det gælder ikke mindst studerende, som oplever en øget kvalitet i deres undervisning, når de har mulighed for at benytte moderne software i deres arbejde. Studerende som aldrig ville have mulighed for at købe softwaren i en butik,« siger talsmanden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere