Cisco foreslår standard for videomøder

Nu kommer der en åben standard på markedet for telepresence-systemer.

Det er en besnærende tanke at holde videomøder på tværs af kontinenterne og spare udgifter og besvær med forretningsrejser – det er løftet bag de telepresence-systemer, som bl.a. Cisco sælger. Men de avancerede flerskærms-systemer med HD-video kræver typisk at begge parter bruge telepresence-udstyr fra den samme producent. Det svarer jo til, at man kun kan ringe til folk der har en telefon fra samme firma, og det er en uholdbar situation.

Nu inviterer Cisco til at skabe en åben standard inden for telepresence. Cisco har frigivet sin egen teknologi under navnet Telepresence Interoperability Protocol (TIP) og stiller den gratis til rådighed for konkurrenterne. Indtil videre har Tandberg (ejet af Cisco), Lifesize og Radvision underskrevet en aftale om at bruge teknologien. Flere andre af de store som HP mangler stadig.

Der findes allerede en mere simpel standard for videokonferencer kaldet H.323, som også understøttes i Ciscos produkter. Den bruges også til Voice-over-IP.

Men Cisco mener altså, at den nye Telepresence Interoperability Protocol (TIP) tilbyder langt større funktionalitet. Den sørger blandt andet for at styre, hvem der kan snakke hvornår og hvordan skærmindholdet bliver vist hos de enkelte deltagere.

Indtil videre er TIP ikke vedtaget som en formel åben standard, så der ligger et stykke arbejde forude for Cisco.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere