TDC-salg vil udløse milliardudflagning

Et salg af telegiganten TDC vil medføre en massiv udflagning af arbejdspladser. Det vurderer førende analytikere.

Hvis TDC som ventet bliver solgt til udenlandske kapitalfonde, vil de nye ejere sandsynligvis flytte en stor mængde arbejdspladser til udlandet for at spare milliarder. Det vurderer teleanalytikerne John Strand og Torben Rune, der er enige om, at TDC ikke har formået at udnytte mulighederne for udflagning optimalt.

»Uanset om TDC bliver solgt til en industriel spiller eller en kapitalfond, vil vi se de nye ejere gå helt anderledes minutiøst til værks i jagten på besparelser. Udflagning af opgaver og job til lavtlønsområder er helt sikkert et område en ny TDC-ejer vil skrue op for, og det er ingen hemmelighed, at TDC hidtil har været langt tilbage i skoene på det område,« siger teleanalytiker Torben Rune til Børsen.

Og tendensen er klar: Ifølge en rapport fra Deloitte, Technology, Media & Telecommunications, forventer de 42 største teleselskaber at spare omkring 10 procent af deres omkostninger ved at flytte rundt på arbejdsstyrken. Flere selskaber regner endda med at kunne spare helt op til 30 procent af omkostningerne.

»TDC har allerede outsourcet en del funktioner, men der er stadig alt for mange områder, hvor de har valgt at gøre tingene på den gamle måde - altså selv. Vi ser mange operatører rundt om i verden gøre det omvendte, og en ny ejer vil vende hver en sten og finde mange muligheder for at spare penge ved at outsource,« siger John Strand.

Ifølge rapporten fra Deloitte har telesektoren generelt et stort uudnyttet besparingspotentiale inden for udflagning, og det vurderes i rapporten, at telesektorens største selskaber i 2008 vil have flyttet omkring fem procent af arbejdsstyrken til lavtlønslande - svarende til 275.000 arbejdspladser. For TDC vil en udflagning i den størrelsesorden give besparelser på omkring en milliard kroner over de næste tre år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere