De fem bedste hacks i 2007

I året der gik har hackere haft fingrene i lidt af hvert. Se fem bud på de mest bemærkelsesværdige hacks i 2007.

På verdensplan sidder der dagligt en hob af hackere, der finder fejl i operativsystemer og browsere - og udnytter dem. Men der findes også den slags hackere, der beskæftiger sig med lidt mere atypiske ting.

Det har inspireret hjemmesiden Darkreading.com til at kåre de mest interessante hacks i 2007.

For eksempel lykkedes det to italienske sikkerhedseksperter at hacke det satellit-baserede navigationssystem, der benyttes i mange biler.

Systemerne bruger RDS-TMC til at modtage trafikoplysninger, og præcis de trafikoplysninger kunne de to hackere påvirke, som de lystede. De kunne sende bilister på omveje, lamme apparater med DDOS (Distributed Denial of Service) og i nogen tilfælde standse bilers aircondition og radioer.

2007 var også året, hvor mange blev bevidste om hacking af ubeskyttede WiFi-forbindelser. Robert Graham lancerede for eksempel programmet Hamster, der muliggjorde at fremmede personer let kunne få adgang til andres webkonti ved at sniffe og kopiere deres cookies, når de var på en ubeskyttet forbindelse.

Et tredje hack gjorde det muligt at misbruge de RFID-baserede stregkoder, der ofte følger produkter fra fabrikken og fortæller specifikke detaljer om pakkers indhold. På den måde kunne tyve liste rundt på rastepladser fyldt med lastbiler og kun bruge kræfter på de lastbiler, der har det dyreste og mest interessante indhold.

I midten af 2007 fandt sikkerhedseksperter også ud af, at de systemer, som mange børser og banker bruger til automatiserede handler, kunne være udsat, fordi mange af de programmer, der skrives til systemet er lette at kompromittere.

Og ingen hitliste uden den allestedsnærværende iPhone. Darkreading.com fremhæver den hurtige oplåsning af iPhonen som en af årets hacker-bedrifter.

Læs en længere gennemgang af bedrifterne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere