ODF godkendt som international standard

Det efterhånden udbredte OpenDocument Format er blevet godkendt som international standard.

International Organization for Standardization (ISO) har godkendt OpenDocument Format (ODF) som ny international standard.

ODF startede som en del af OpenOffice.org-projektet og er standardformat i OpenOffice.org 2.0, et gratis alternativ til for eksempel programpakken Office fra Microsoft.

ODF er som sagt et åbent format, hvilket betyder, at alle kan blande sig i programkodningen, og være med til at videreudvikle formatet. Resultatet kan give større konkurrence og flere valgmuligheder for brugerne, som så ikke er afhængige af et bestemt program for at oprette, læse eller redigere ODF-dokumenter.

ODF understøttes i dag blandt andet af Koffice, Gnumeric og Abiword, udover selvfølgelig OpenOffice.org 2.0.

ODF-formatet blev 1. maj godkendt som international standard af ISO efter en seks måneders afstemningsperiode. Et enstemmigt beslutningsudvalg har i forbindelse med International Electrotechnical Commission (IEC), godkendt ODF-standarden under navnet ISO/IEC 26300.

Nu skal ISO og IEC så behandle yderligere kommentarer til ODF, inden standarden ventes at ligge i sin endelige udgave til efteråret.

Også Microsofts nye åbne format Office Open XML, som bliver en del af den kommende Office 12, skal vurderes af ISO/IEC som en eventuel international standard, men er endnu ikke nået så langt, at den kan behandles ved afstemning.

En international standard kan blive en fordel for brugerne. Blandt andet i institutioner, hvor dokumenter skal kunne arbejde sammen. For eksempel indenfor det offentlige, hvor der ofte bruges forskellige tekstformater eller regnearksmodeller.

Læs mere om ISOs beslutning på: http://www.consortiuminfo.org/standardsblog/article.php?story=20060503080915835

(Kilde: digi.no)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere