Patentfirma sluger konkurrent

Patentfirmaet Acacia har opkøbt konkurrenten Global Patent Holdings og sikrer sig dermed rettighederne til flere kontroversielle teknologi-patenter.

I softwarebranchen er det lille firma Acacia kendt og berygtet for sine patenter på helt fundamentale net-teknologier - f.eks. levering af video over internet. Nu har Acacia opkøbt konkurrenten Global Patent Holdings, som allerede har indledt retssager eller indgået licensaftaler med snesevis af it-firmaer som Intel, Sony og Samsung.

Med handelen bliver der skabt en patent-gigant, som hævder at eje komponenter af snesevis af teknologier, der danner grundlaget for alle former for forbruger-elektronik og pc-programmer. Mange af patenterne har en mere end tvivlsom karakter og er blevet brugt som eksempler på, at det amerikanske patentsystem er løbet løbsk.

Acacia har indgået forlig med 227 virksomheder, som har indvilliget i at betale licens til firmaet, heriblandt giganter som Disney-koncernen.

Ifølge patenteksperter sker der lige nu en konsolidering, hvor teknologi-patenter opkøbes af firmaer som Acacia, der udelukkende fokuserer på at opkræve licens og sagsøge andre virksomheder. Acacia fremstiller ingen produkter og sælger ingen tjenesteydelser, men henter udelukkende sine indtægter gennem licensaftaler.

Den tidligere forskningschef hos Microsoft, Nathan Myhrvold, har stiftet et lignende selskab, Intellectual Ventures, som ifølge amerikanske medier allerede har sikret sig næsten 1.000 patenter.

Acacia betaler fem millioner dollar i kontanter og 3,9 millioner aktier for Global Tech Holdings og kan til gengæld sikre sig patenter inden for peer-to-peer kommunikation, regneark, billedbehandling og snesevis af andre teknologier. Firmaet fortæller at man planlægger flere opkøb i den kommende tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere