Forsyningssektorerne er klar til år 2000

De fire forsyningssektorer - el, gas, vand og varme - er godt på vej til at have løst år 2000 problemet. Med ganske få undtagelser vil alle selskaber have gennemgået og tilpasset deres edb-systemer ved udgangen af oktober måned 1999. Det fremgår af en ny rapport fra arbejdsgruppen om år 2000 i forsyningssektoren som er nedsat under Forskningsministeriets År 2000 Forum.


Rapporten tegner i det store og hele et tilfredsstillende billede. En væsentlig ændring i forhold til den første statusrapport fra efteråret 1998 er at alle fire sektorer nu med stor sikkerhed ved, hvornår år 2000 problemet er løst.


El-selskaberne melder således ud at samtlige selskaber vil være klar i løbet af november 1999. Det samme siger gassektoren.


Hvis de elektroniske systemer bryder ned, har de fire sektorer i større eller mindre grad mulighed for at overgå til manuel drift. Det gælder især vand- og gasforsyningen. Derimod er muligheden for manuel drift mere begrænset inden for el- og varmeforsyningen.


Især produktionen af elektricitet er afhængig af at de elektroniske systemer fungerer, til forskel fra transmission og distribution af elektricitet der i større udstrækning kan betjenes manuelt. Elselskaberne har derfor på nordisk plan aftalt at sætte flere værker end normalt i drift og lade dem køre med lavere kapacitetsudnyttelse. Værkerne vil med kort varsel kunne forøge produktionen ved eventuelle driftsforstyrrelser.


Rapporten er nummer to ud af tre om forsyningssektorernes håndtering af år 2000 problemet. Den sidste rapport udkommer i oktober. Den vil belyse spørgsmålet om beredskab som er under overvejelse inden for alle fire sektorer.


Rapporten kan læses på Energistyrelsens hjemmeside.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Brother Nordic A/S
    Import og engroshandel med kontormaskiner.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere