Artikel top billede

Næsten alle skolelærer dropper den bærbare

Fynske folkeskolelærere vil ikke betale for gamle pc'ere.

I denne uge kom det frem, at henved 130.000 lønmodtagere har valgt at droppe deres arbejdsgiverbetalte mobiler og bærbare. Men i nogle brancher er lysten til at tilbagelevere maskinerne væsentlig større end i andre.

Det viser en opgørelse fra Fyn, hvor næsten hver 9. folkeskolelærer har takket nej til en bærbar betalt af kommunen for at slippe for multimedieskatten. Odense Lærerforening har optalt, at 90 procent af lærerne i Odense Kommune har leveret deres bærbare computer tilbage. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Mange af lærene mener simpelthen ikke, at det ofte gamle udstyr er værd at lade sig beskatte for 3000 kroner om året for.

"Skatten overstiger jo langt det, computeren er værd," siger lærer Katja Kok, der er lærer på Rosengårdskolen i Odense.

I Odense Kommune betaler lærerne i forvejen for deres internet-opkobling og printer. Derfor har den nye multimedieskat provokeret mange til at efterlade pc'erne på skolen, fordi de ikke ønsker at betale mere for at passe deres arbejde i hjemmet.

De mange bærbare bliver nu hver dag efterladt og låst inde på skolerne.

Fortidslevn
Meget undervisning foregår i dag ved at involvere de såkaldte smartboards. Derfor kan det virke hindrende for undervisningen, at lærerne ikke har adgang til deres digitale redskaber overalt.

Undervisningsminister Bertel Haarder er da også ærgerlig over, at så mange lærere har droppet computeren.

"Det er jeg ked af, for det giver god mening at bruge dem både på arbejdet og hjemme. Men lærerne er i deres gode ret, så der er ikke noget at stille op," siger ministeren, der dog påpeger, at lærerne har fået en skattelettelse, som giver dem større gevinst end udgiften til multimedieskat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere