Årets skærm 2002: Sony Multiscan X82

ComON Soft- og hardwareguide 2002. Læserne kårede Sony Multiscan X82 som vinder i kategorien »Årets bedste skærm 2002«.

Det usædvanlige ved Sonys X82 er at den ikke gør specielt opmærksom på sig selv. Foruden et rasende flot design naturligvis. Skærmen står nemlig ikke med fuld knald på og masser af lys og farver, som mange vil falde for. Men et trænet øje kan straks se at denne skærm er bygget til fagfolk - det enten være grafisk layout, billedbehandling eller videoredigering.

Og netop det har fået mange grafikere og andre, der normalt ikke mener at LCD skærme er gode nok til fx grafisk produktion, til at vende tommelfingeren opad for X82.
Den har en forbilledlig evne til at åbne og vise detaljer i de svære mørke partier i et billede - og den kan også vise ren sort. Et punkt som LCD skærme ellers har problemer med. Derved kan den som kun få LCD skærme bruges til at simulere tryk af fx magasin eller avis.

Sony X82 har imponerende data på de fleste punkter. For hvor mange skærme med stor imponator effekt har kontrastforhold på 500:1 eller mere ligger Sony på mere moderate 400:1. Og det er en af de faktorer, der gør den så god. Men også at den har et panel, hvis responstid er på forrygende 20 ms. De fleste konkurrenter ligger på maks 25 ms.
Dertil har Sony en indbygget chip på 200 MHz, der skulle være blandt de kraftigste på markedet. Det sikrer en hurtig opdatering af billeder - det er især en fordel for dem, der laver fx video.

Sony har DVI og VGA indgang - faktisk to af den sidste. Alt målt og vejet er prisen på 9.196 kroner uden moms absolut rimelig, og skærmen vandt da også afstemningen suverænt.

Andel af stemmerne: 31%

Nummer to: Samsung Syncmaster 191T (24% af stemmerne)

Vinderne af de 16 kategorier præsenteres løbende her på ComON.dk i løbet af ugen. En samlet præsentation af vinderne kan ses i denne uges udgave af IT-avisen ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere