i-data har brug for 20 mio. kr. inden 1. august

i-datas ledelse kæmper for at skaffe 20 mio. kr. inden 1. august. Pengene skal skydes ind i den sunde del af selskabet, som bliver udskilt i et selskab for sig selv.

Det fremgår af en skrivelse sendt fra advokattilsynet til i-datas kreditorer, at i-datas ledelse i øjeblikket forhandler med investorer om at skaffe 20 millioner kroner. Pengene skal tilfalde den sunde del af det kriseramte IT-hus.

Hvis det lykkes at finde pengene, vil den sunde del kunne fortsætte for sig selv uden behov for yderligere kapital. Ifølge ledelsen vil den i et normalt år kunne tjene 18 millioner kroner om året.

Det udskilte selskab overtager samtlige medarbejdere i i-data og får navnet MPI Tech - opkaldt efter i-datas franske datterselskab. Selskabet vil være 100 procent ejet af i-data.

Rent teknisk foregår det således, at MPI Tech køber de sunde dele af i-data for 25 millioner kroner. Købet betales med udstedelse af et gældsbrev.

Selskabet MPI Tech skal drive forretning med det formål at tjene penge hjem til kreditorerne i det kriseramte børsselskab.

Den nye selskabsstruktur træder i kraft, såfremt i-datas ledelse kan skaffe de nødvendige 20 millioner kroner inden udgangen af juli, samt hvis Danske Bank og Spar Nord godkender planen. i-datas gæld til de to pengeinstitutter er på 395 millioner kroner.

i-data international havde, da selskabet gik i betalingsstandsning en negativ egenkapital på 390 millioner kroner.

Da i-datas aktiekurs toppede, var selskabet 7,25 milliarder kroner værd. Da handlen blev suspenderet i sidste uge, var selskabet blot 31 millioner kroner værd.

De dele af i-data, der ikke kommer med over i MPI Tech er:
i-datas aktier og tilgodehavender i LASAT A/S, Avanticore A/S, i-data France og i-data Canada,
i-datas beholdning af aktier i amerikanske Vitesse Semiconductor Corporation,
obligationsbeholdninger,
samt lejemålet Vadstrupvej 35-43.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere