Facebook bruges også i arbejdstiden

Nogle virksomheder forbyder medarbejderne at bruge Facebook. Hos HP går man den modsatte vej. Her har man ansat en professionel Facebook-konsulent for at undervise de ansatte.

Sociale netværk som Facebook og Myspace stiller virksomhederne overfor nye udfordringer. På den ene side kan de populære tjenester fungere som et nyttigt redskab til at skabe kontakt med kunder og kontakt. Men de kan også åbne for nye sikkerhedstrusler og stille virksomheden i et tvivlsomt lys, hvis fortrolige oplysninger slipper ud på nettet.

Nogle virksomheder har valgt at forbyde sine medarbejdere at bruge sociale tjenester i arbejdstiden, mens andre har indført strenge regler for, hvordan tjenesterne må bruges.

Men det kan også gøres anderledes. Hos Hewlett-Packard er det tilladt for de 700 danske medarbejdere at bruge Facebook til at holde kontakten med venner, kolleger og familie i arbejdstiden, og her har man ligefrem ansat en professionel Facebook-konsulent til at undervise de ansatte.

»Medarbejderne lærer, hvem der kan læse med på de forskellige ting inde på Facebook. Det er vigtigt, at eksempelvis kundelister og lignende, der er underlagt fortrolighed, ikke lægges ud på Facebook. Vi underviser også i, hvordan medarbejderne undgår sikkerhedsproblemer omkring skadelige Facebook-applikationer, og hvordan man kan genkende virus og sikkerhedstrusler,« siger Facebook-konsulent Mikael Lemberg.

Selskabet har oprettet sin egen gruppe på Facebook for medarbejderne, hvor de f.eks. kan få besked om nye sikkerhedsrisici.

»Facebook er et tydeligt eksempel på, at arbejdslivet bliver mere integreret med privatlivet. Naturligvis har arbejdet førsteprioritet hos os - ligesom privatlivet har førsteprioritet derhjemme. Men Facebook er allerede en integreret del af den måde, som vores medarbejdere kommunikerer på. Derfor giver det heller ikke nogen mening at blokere for brug af Facebook i arbejdstiden,« siger Keld Jersild Olsen, der er adm. direktør for HP Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere