Asger Jensby belastes af tv-interview

Nye detaljer gravet frem af TV-avisen tegner et mindre pænt billede af Asger Jensby. Lige som Stein Bagger har han løjet sig til en akademisk titel.

På sin sædvanlige venlige og imødekommende facon svarede Asger Jensby i går på ubehagelige spørgsmål i et interview med DRs TV-avisen. Det er første gang, siden han i januar trak stikket ud i forhold til medierne, at den tidligere bestyrelsesformand i IT Factory træder offentligt frem.

Interviewet bidrog dog ikke til at gøre billedet af Asger Jensby som et uskyldigt offer i svindelsagen ret meget mere troværdigt. Tværtimod kom der mange nye detaljer til, der synes at sætte streg under den skepsis, som Jensbys forklaringer fra stadigt flere sider er mødt med.

Således kunne TV-avisen afsløre, at Jensby i bedste Bagger-stil har pyntet på sit c.v.

På LinkedIN og i flere andre sammenhænge har han tituleret sig selv som cand.merc. - en akademisk grad, som han skulle have erhvervet ved Handelshøjskolen i Århus i 1973.

Men Handelshøjskolen fortæller, at der ikke er blevet udsted nogen cand.merc.-grad til nogen person med navnet Asger Jensby.

Alligevel har han smykket sig med titlen i talrige erhvervssammenhænge, fortæller TV-avisen.

Forelagt sagen siger Asger Jensby:

"Det er en fejl."

Han forklarer, at han godt nok studerede på Handelshøjskolen i flere år men kun opnåede en HA-eksamen.

Men en løgn er en løgn, og det kan få fatale konsekvenser for Jensbys fremtidige karriere, vurderer partner i Sam Headhunting, Kirsten Fjord:

"Asger Jensby er en færdig mand i erhvervslivet. Når han lyver om sit c.v., vil alle spørge sig selv, hvad han ellers lyver om," siger hun ifølge DR.

Tilsyneladende var det også en fejl, da Asger Jensby tilbage i 2001 fik Stein Bagger ansat som direktør for IT-Factory.

Efter kun at have kendt ham i få måneder fik Jensby Bagger kørt i stilling til direktørposten ved at rose ham overfor den daværende bestyrelsesformand i IT Factory, it-iværksætteren Michael Matthiesen.

Asger Jensby, der dengang var nordisk direktør i CSC, havde bedt en af sine underdirektører om at vurdere om Stein Bagger burde ansættes i CSC.

"Det var Ingelise Bogasons opfattelse, at han var en dygtig fyr og en relevant kandidat til et job i CSC," siger Asger Jensby ifølge DR.

Men den stikmodsatte udlægning kommer Ingelise Bogason med:

"På Asger Jensbys foranledning havde jeg i september 2001 én jobsamtale med Stein Bagger. Jeg følte ikke, at Stein Bagger passede ind i virksomhedskulturen hos CSC og jeg anbefalede derfor Asger Jensby ikke at ansætte ham," siger Ingelise Bogason til DR.

DR kan endvidere føje nye detaljer til det lidt senere kapitel, hvor Asger Jensby bliver bortvist fra outsourcing-virksomheden EDS.

Han bliver indkaldt til møde i selskabets hovedsæde i Texas, men det er kun en afværgemanøvre, viser det sig.

Mens han er væk, gennemgår et hold revisorer og detektiver fra selskabets internal affairs hans kontor og alle forhold, han har været involveret i. I hovedkvarteret bliver han ikke inviteret med til et ledelsesmøde, men derimod udsat for en afhøring om mistænkelig forhold - først og fremmest hans beslutning om at EDS skal købe software fra IT Factory.

Forinden har Asger Jensby under lettere mystiske omstændigheder nemlig gennemført, at EDS køber software fra IT Factory og Stein Bagger for 2 millioner dollars. Den handel blev lavet med en håndskrevet fax afsendt af Asger Jensby fra et hotel i New York til EDS' danske kontor, fortæller en daværende regnskabsmedarbejder til TV-avisen.

Ordren specificerede, at der skulle betales fire rater af 500.000 dollars til IT Factory.

500.000 dollars var det maksimale beløb, Jensby havde bemyndigelse til at handle for.

Få måneder forinden havde IT Factory udsendt en børsmeddelelse, hvoraf det fremgik, at Asger Jensby var indtrådt som investor selskabet.

Trods børsmeldingen afviser Asger Jensby at have medejerskab af IT Factory på dette tidspunkt.

Den to millioner kroner dyre software var ifølge EDS-ledelsen værdiløs, fordi den ikke var bundet op på en outsourcing-kunde.

Asger Jensby fastholder dog, at den indkøbte software kunne have været af stor værdi for EDS.

Hele DRs interview med Asger Jensby kan ses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere