Asger Jensby snydt igen og igen

IT Factory er langt fra den eneste af Asger Jensbys virksomheder, som viste sig at have alvorlige skeletter i skabet. For 20 år siden var der Quantor, for to år siden Netkoncept og i sidste uge Digital Online, der nu er i betalingsstandsning.

Tilsyneladende er Asger Jensby kommet galt af sted igen og igen med driftige forretningsfolk, der prakkede han firmaer på, som senere viste sig at være enten fup og fidus, eller slet ikke indeholdt de værdier, der blev præsenteret ved handlens indgåelse.

Således blev der føjet endnu et navn på listen over firmahandler, som den nu 60-årige forretningsmand fuldstændigt har fejlvurderet, da JMI-selskabet Digital Online i forgårs blev erklæret i betalingsstandsning. Det skete i forbindelse med rekonstruktion, hvor Jensby efter pres fra bankerne måtte forlade sine bestyrelses- og direktør-poster i JMI og tilknyttede selskaber.

Ole Borch, den nye JMI-direktør, som bankerne har fået indsat i stedet for Jensby, fortæller, at han ikke har kunnet finde hoved eller hale i Digital Online.

"Det var usikkert hvad der var op og ned, og pludselig trak direktøren sig. Så turde vi ikke fortsætte," siger Ole Borch til ComON.

Midt i virakken omkring IT Factory og JMIs kreditkrise i den forløbne uge meddelte Digital Onlines direktør nemlig til Erhvervs og Selskabsstyrelsen, at han ikke længere var direktør for firmaet.

Kilder med kendskab til selskabet siger til ComON, at Digital Online viste sig at have alvorlige skeletter i skabet i form af uforudsete økonomiske problemer.
Det er dog ikke lykkedes at få en kommentar til betalingsstandsningen fra hverken Asger Jensby, den fratrådte direktør, Danny Stoker, eller den tidligere ejer af firmaet, Kim Stephansen.

Da det i sommer blev opkøbt og indlemmet i JMI-koncernen var Digital Online blandt landets største Xerox-partnere med en omsætning på 65 millioner kroner og 25 medarbejdere. Målet var ifølge en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med overtagelsen, at Digital Online skulle være den jyske arm i JMI's store satsning på kopi-print, og fungere i samarbejde med et andet JMI-selskab, Digital House (der ifølge ComONs oplysninger ikke er berørt af betalingsstandsningen).

Det er kun to år siden JMI og Asger Jensby brændte sig på en lignende firmahandel. I 2006 overtog Jensby det krakkede it-forhandlerhus Netkoncept for omkring 45 millioner kroner og skød efterfølgende et lån på 80 mio. kr. ind i selskabet.

Men et halvt år efter kunne han overfor ComONs søstermagasin CRN konstatere, at han havde købt katten i sækken:

»Vi har fundet ting, som ikke havde regnet med. Varer som var blevet bogført, men ikke fandtes, og den slags mystiske forhold. Det virker som om, man bevidst forsøgte at holde tingene skjult. Derfor overvejer vi nu, om vi skal bede om at få foretaget en politimæssig undersøgelse af forholdene,« fortalte Asger Jensby til CRN i december 2006.

JMI anlagde efterfølgende en voldgiftssag mod den oprindelige konkursbo, der havde solgt ham Netkoncept-aktiviteterne, men resultatet af denne sag er ukendt.

Det er resultatet af Asger Jensbys tidligste erhvervseventyr dog ikke.

Tilbage i 1988 var han med virksomheden Quantor Software A/S deltager i en anpartsskandale, der bringer mindelser om It Factory-svindlen. Det oplyste epn.dk i går.

Som direktør og bestyrelsesmedlem for Quantor skulle Asger Jensby videresælge software, som af hans partner, den lidt for driftige forretningsmand Benny Ibbo Munch var blevet pumpet kraftig op i pris gennem gentagne daglige handler mellem beslægtede selskaber.

Ifølge Epn var næsten 98 procent af budgetterne i Quantor ren luft. Tusindvis af danskere, der var blevet lokket til at investere i anparter i softwaren, blev snydt for i alt 60 millioner kroner.

Asger Jensby har senere kaldt engagementet i Quantor Software for "min største bommert". Det var dog før han mødte Stein Bagger og blev dybt involveret i Danmarkshistoriens måske mest fantastiske erhvervsskandale og svindelsag.






Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere