Politi-offer forfølges på nettet

Politiforbundet vil lukke en ny hjemmeside, der er oprettet af en far til en politidræbt søn, fordi den indeholder skarpe anklager mod betjentene. Hjemmeside-indehaveren bliver ved, indtil Politiforbundet stævner ham for injurier.

Politiforbundet vil forsøge at lukke en hjemmeside, som kalder to navngivne politibetjente for "Drabsmand 1" og "Drabsmand 2".

»Vi vil forfølge hjemmesiden og selvfølgelig forsøge at få den lukket ned. Det kan vi jo ikke acceptere,« siger advokaten for Politiforbundet, John Kahlke, til ComON.

Hjemmesiden www.tilst-sagen.net er lavet af Stig Wølch Jørgensen, der er far til én af de to dræbte i Tilst-sagen, der handler om at to biltyve i december 2001 blev skudt og dræbt af to betjente i Århus-forstaden.

Hjemmesiden Tilst-sagen.dk er lige blevet lukket ved hjælp af et fogedforbud, fordi Politiforbundet ikke ville tolere Stig Wølch Jørgensens anklager. Nu har hjemmeside-ejeren lagt hele indholdet af hjemmesiden over på en .net-adresse, så man kan læse hele indholdet på www.tilst-sagen.net.

»Vi kan ikke leve med, at indholdet bare bliver flyttet rundt på forskellige hjemmesider. Derfor vil vi forfølge sagen indtil, der ikke er flere endelser at gå efter,« siger advokaten for Politiforbundet, John Kahlke.

Stig Wølch Jørgensen forsøger hele tiden at få sine oplysninger om Tilst-sagen frem på nettet, fordi han vil stævnes for injurier af politiet.

»Jeg har skrevet alt det her på min hjemmeside for at få politiet til at stævne mig for injurier, men det vil de ikke. De vil godt lukke min hjemmeside, men de vil ikke stævne mig. Det giver ingen mening,« siger Stig Wølch Jørgensen.

Politiklagenævnet indstillede for nylig, at man skulle stævne Stig Wølch Jørgensen for ærekrænkende injurier og bagvaskelse af de to betjente. Politiforbundet har dog afvist at gøre dette.

Stig Wølch kan ikke se logikken i, at man med fogedrettens hjælp får lukket hans hjemmeside, fordi den angiveligt er ulovligt krænkende, men ikke vil tage det næste logiske skridt at stævne manden bag påstandene. Forklaringen er ifølge Stig Wølch Jørgensen enkel.

»Hvis de stævner mig for injurier, så skal jeg nemlig i retten og bevise, at jeg ikke lyver. Politiet vil ikke have, at jeg i en injuriesag skal fremlægge, hvordan de tekniske beviser og afhøringerne overhovedet ikke hænger sammen med betjentenes forklaringer. Det er en sag, hvor flere betjente er involveret. Nede på politigården i Århus har man lavet en rævekage for, at betjentene skulle slippe for at blive straffet,« siger Stig Wølch Jørgensen.

Stig Wølch Jørgensen er ikke bange for, at Politiforbundet skulle få held til at lukke den nye .net-side.

»Der er masser af muligheder. Jeg kan bare købe flere hjemmesider. Jeg kan få mine venner til at hjælpe mig. Jeg bliver ved, indtil de stævner mig for injurier, så jeg kan føre bevis for mine påstande,« siger hjemmeside-ejeren.




IT-JOB

Billetkontoret A/S

.NET Full Stack Developer

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere