Få en sms-advarsel mod terror

Et nyt system skal advare folk via sms, hvis de kommer i fare i forbindelse med et terrorangreb eller en naturkatastrofe.

Den hollandske regering tester i øjeblikket et sms-advarselssystem, der skal sende tekstbeskeder til folk ved et terrorangreb eller en naturkatastrofe. Det skriver CNN.

Det nye system, der hedder Cell Broadcast, kan ved hjælp af GSM-teknologi identificere mobilbrugere inden for et bestemt område og advare dem, hvis en katastrofe opstår. Foruden at bruge sms-advarsler ved terrorangreb og naturkatastrofer kan kommunikationsformen for eksempel bruges ved brande, eksplosioner og giftige udslip.

»Det er en mere umiddelbar måde at informere folk om, hvad der foregår lige nu. Det er et ekstra medium, der kan bruges til at kommunikere direkte til folk i forbindelse med en katastrofe. Hvis der for eksempel sker noget i centrum af Haag, kan vi udvælge kommunikationspunkter fra teleselskaberne og sende advarsler til alle, der er inden for få 100 meter,« siger Frank Van Beers, der er talsmand for den hollandske indenrigsminister, til CNN.

Han siger samtidig, at der er planer om at gøre Cell Broadcast til en del af det nationale katastrofeberedskab på linje med sirener og ekstraudsendelser i radio og tv, hvis det to-årige pilotforsøg går efter planen.

Den hollandske regeringen tester i øjeblikket systemet i byen Zoetermeer, men forsøget vil snart blive udvidet til Amsterdam og hele den sydvestlige del af Holland. Det hollandske indenrigsministerium har allerede fået flere henvendelser fra andre landes regringer, der er interesserede i systemet.

I øjeblikket samarbejder den hollandske regering med mobiloperatørerne KPN, Vodafone og Telfort, der tilsammen dækker 85 procent af de hollandske mobilbrugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere