Artikel top billede

Chrome har medvind

Googles browser har fordoblet sin markedsandel i løbet af et år.

Microsofts Internet Explorer har mistet mange brugere i det sidste års tid, mens Googles Chrome i samme periode har haft en solid fremgang. Det viser de seneste browsertal fra Net Applications. Faktisk har Chrome haft fremgang stort set hver måned siden browseren blev lanceret, mens Internet Explorer tilsvarende er fanget i en nedadgående tendens.

I løbet af det sidste år er Chromes andel fordoblet fra 4,63 pct. i december 2009 til 9,26 pct. i november 2010. I det samme tidsrum er Internet Explorer faldet fra 62,6 pct. til 58,4 pct. Firefox er også faldet en smule og ligger nu på 22,7 pct. af browsermarkedet, mens Opera ligger stabil på 2,2 pct. Safari har haft en lille fremgang og ligger nu på 5,5 pct.

Hvis tendensen fortsætter, så kan Chrome måske allerede til næste år overhale Firefox. Den færdige version af Chrome kom i december 2008 og siden dette tidspunkt har Chrome syvdoblet sin andel. Men det er altså ikke kun Internet Explorer, men også Firefox der mister brugere til Chrome.

Der er netop kommet en ny developer release af Chrome, hvor Flash Player nu bliver sat i en sandbox. Det skal forhindre at Flash kan bruges til at smugle skadelig kode ind på systemet.

Hvis man ser på browser-versioner, så har 32,75 pct. af Internet Explorer-brugerne installeret IE8, men 13,66 pct. bruger stadig den meget usikre IE6. I Kina er det næsten halvdelen, der stadig har den gamle IE6.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere