Internet-brugerne foretrækker stadig højere skærmopløsning

Web-designere kan glæde sig over, at stadig flere internetbrugere foretrækker højere skærmopløsning i takt med produktion af stadig større skærme.

Internetanalytikere oplyser, at opgørelser fra 4. august i år viser, at næsten 58 pct. af internetbrugerne anvender en skærmopløsning på 1024 x 768 eller derover.

Skærmopløsning på 800 x 600 har været dominerende i mange år. I april i år var det første gang, at skærmopløsningen på 1024 x 768 kunne betragtes som standard.

De seneste tal viser, at antallet af internetbrugere, der foretrækker en skærmopløsning på 1024 x 768 eller højere, er steget markant alene i de seneste måneder og at tallet nu er nået op på 57,84 pct. mod 42,16 pct., der anvender en skærmopløsning på 800 x 600 eller lavere.

I januar 2000 var de tilsvarende tal for internetbrugere, der anvendte en skærmopløsning på 1024 x 768 eller derover 33,97 pct., mens 66,03 pct. anvendte en skærmopløsning på 800 x 600 eller derunder.

Det skal bemærkes, at europæiske internetbrugere generelt anvender højere skærmopløsning end amerikanske internetbrugere.

Webdesignere kan glæde sig over de nye tal, der giver dem flere muligheder for strukturering af websider. Mange webdesignere har oplevet den lave skærmopløsning som stærkt begrænsende for udfoldelsesmulighederne ved design af sider til internettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere