Vodafone kritiserer Apple

Apple bliver nu kritiseret for at stille alt for hårde krav i sine forhandlinger med mobiloperatørerne. Kritikken kommer fra Vodafone, der ellers har været favorit til at markedsføre iPhone i Europa.

I længere tid har Vodafone forhandlet med Apple for at blive enedistributør af iPhone i Europa, men nu har teleselskabet fået nok af den endeløse række af krav, som Apple har stillet i forhandlingerne.

Ifølge avisen The Guardian har Vodafone helt afbrudt samtalerne med Apple og det har udløst nye rygter om, at Apple vil opgive sin strategi om at binde sig til én enkelt operatør når iPhone kommer til Europa. I USA er det AT&T, der har de eksklusive rettigheder til iPhone.

Vodafone kritiserer blandt andet, at Apple har krævet at få en del af indtægterne fra iPhone-brugernes mobile datatrafik. Desuden har Apple angiveligt krævet, at den mobile internet-adgang med iPhone skal begrænses til sider, som firmaet har godkendt. Det virker dog usandsynligt, for i USA er der ingen begrænsninger på internet-adgangen med iPhone.

Det menes at Apple er tæt på at indgå aftaler med teleselskaberne T-Mobile i Tyskland, O2 i Storbritannien og Orange i Frankrig, men indtil videre er der ingen officiel bekræftelse på, hvornår iPhone kommer til Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere