Venstre kræver ministerindgreb mod SMS-forbud

Telestyrelsen kritiseres skarpt for sit forbud mod betalinger via SMS. Venstres IT-ordfører kræver at IT- og forskningsministeren griber ind.

Den IT-politiske ordfører hos Venstre, Kristian Jensen, siger i et interview med dagbladet Børsen, at Telestyrelsens forbud mod mobile betalinger kan hindre udbredelsen af det mobile internet. Han kræver at IT- og forskningsminister Birte Weiss skal gribe ind overfor Telestyrelsen.


"Det er en fuldstændig misforståelse, at Telestyrelsen blander sig i et område som mobil betaling, hvor det er tvivlsomt, om styrelsen overhovedet har nogen lovhjemmel. Jeg vil omgående tage fat i IT- og forskningsministeren og bede hende give styrelsen en instruks," siger Kristian Jensen til Børsen.


I et brev til brancheforeningen og de største teleselskaber skriver Telestyrelsen, at mobile betalingstjenester skal ligestilles med de såkaldte betalingsnumre, også kaldet 900-numre, som især bruges til sex-tjenester. Det betyder, at SMS-betalinger er underlagt en lang række regler, som betyder at bestemte former for betaling er helt forbudt, mens andre er underlagt snævre begrænsninger.


Læs også:


  • Forbudt: Telestyrelsen stopper SMS-overtaksering



    • Brancheguiden
      Brancheguide logo
      Opdateres dagligt:
      Den største og
      mest komplette
      oversigt
      over danske
      it-virksomheder
      Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
      Jobindex Media A/S
      Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

      Nøgletal og mere info om virksomheden
      Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

      Kommende events
      Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

      Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

      18. september 2024 | Læs mere


      Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

      Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

      25. september 2024 | Læs mere


      NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

      Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

      26. september 2024 | Læs mere