ComON 22: Priskrig på ERP er farlig for kunderne

Producenterne af økonomistyringssystemer slås så blodet flyder. Eksperter advarer om, at slutbrugerne kan risikere at stå med håret i postkassen, hvis ens ERP-producent går konkurs eller bliver opkøbt.

Den massive kamp om at dominere markedet for økonomistyringssystemer til små og mellemstore virksomheder giver billigere priser, men kan også resultere i konkurser blandt producenterne, advarer flere eksperter.

»Vi vil helt klart se en række konkurser inden for de næste 12 måneder,« siger viceadministrerende direktør Carsten Sennov fra konsulenthuset Cap Gemini.

ERP-producenterne kæmper om et stagnerende marked, fremviser blodrøde regnskaber på stribe og i sidste uge fusionerede to af de helt store, Peoplesoft og J.D. Edwards. Samtidig har ERP-klassens største dreng med den sundeste økonomi, tyske SAP, erklæret krig på markedet for økonomistyringssystemer til de små og mellemstore virksomheder. Herhjemme er dette marked domineret af Microsoft Business Solutions, det tidligere Navision, mens SAP sidder tungt på systemer til de store virksomheder.

»Når SAP har besluttet sig for at ville ind på markedet for ERP-systemer til små og mellemstore virksomheder og sætter priserne så lavt som de gør, så kan det kun betyde at andre kommer til at bløde,« forudser Carsten Sennov.

Priskrigen betyder, at slutbrugerne er i stand til at presse priserne i bund.

»Det kan være fristende for mange virksomheder at gå efter slagtilbuddet, men måske er det det firma, der har det hårdest og knækker sammen inden længe,« advarer analytiker Susanne Arildsen fra IDC.

Derfor opfordrer både Carsten Sennov og Susanne Arildsen nye såvel som eksisterende kunder til at holde et ekstra øje med deres ERP-producent. En konkurs eller et fjendtligt opkøb kan betyde, at virksomheden må ud og se sig om efter et helt nyt økonomistyringssystem.

Læs mere i dagens udgave af IT-avisen ComON. Læs også om:

Grænseløs myte
En ny europæisk undersøgelse viser, at den grænseløse e-handel er en myte. Det er meget svært at finde butikker, som vil handle med folk fra andre lande.

Mere IT for pengene
Det er slut med indkøbsfråds. Nu skal det indkøbte isenkram til at levere varen, lyder det fra IT-cheferne i Europa.

Faren ved Linux
I et memo til medarbejderne udpeger Microsoft-bossen Steve Ballmer Linux og open source software som nøglekonkurrent.

E-learning som supplement
E-learning vinder frem, men man skal være påpasselig med at bruge det som primær efteruddannelse, mener Sam-Data.

Øget dataaflytning stemt igennem
Folketinget har vedtaget rockerloven, der giver politiet udvidede muligheder for at aflytte computere.

I denne uge udkommer ComON med tillægget mediamac:

Apple breder sig
I de gode gamle dage i 90'erne var det nemt. Apple var synonym med desktop publishing - den grafiske verden. Mac-computere var sådan nogle der var gode til grafik, billeder og så lidt mere grafisk arbejde. Så enkel er verden ikke længere. Apples kerneområde er ikke længere så tydeligt.

MS og Mac-platformen
Først i Juni havde Microsoft inviteret mediamac til hovedkvarteret i Sverige for at fortælle om deres syn på Mac-platformen i fremtiden og dens samarbejde med Microsoft.

Virtual PC til Mac - også efter opkøb
Tidligere på året købte Microsoft Virtual PC til Mac. Siden har rygterne gået omkring, hvad de kunne finde på at gøre ved programmet. Ville de slagte det...? Svaret er nej, tværtimod.

Så sync'er vi
Apple har lanceret iSync 1.1, der endeligt åbner for brugen af en lang række mobiltelefoner.

Kraftig og nem server
Endelig en rigtig Unix-server der kan sættes op på under en time og vedligeholdes uden den store ledvogtereksamen i kryptiske kommandoer. Mediamac kigger på Apples Xserve.

Og meget mere...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere