Dopede David er en god forretning

Populær YouTube-video har skabt en solid børneopsparing.

En af de mest sete videoer på YouTube sidste år var et kort klip af lille David, der efter et tandlægebesøg var så bedøvet, at han var i tvivl om, hvor mange fingre han havde.

Optagelsen var egentlig tænkt som et sjovt minde til familien, men resten af verden kiggede med.

På kort tid havde videoen tiltrukket tre millioner seere, og dags dato har over 50 millioner set klippet med den lille hallucinerende David.

Videoen har både været kilde til latter og kritik. De hårdeste kritikere mente, at Davids far (der også hedder David) burde sendes i fængsel for børnemishandling, så han kunne få tid til at tænke over, hvor smart det er at lægge udleverende materiale af sin mindreårige søn på nettet. Selv familiens tandlæge tog afstand fra videooptagelsen.

Tjente styrtende
På den aktuelle mediamesse South By Southwest i Texas fik faderen David DeVore så anledning til at forklare sig og fortælle om udviklingen efter David juniors tandlægebesøg.

Han kunne forklare, at han oprindeligt filmede sin dopede dreng for at fortælle barnets mor, at alt var gået efter planen hos tandlægen, hvor David havde gennemgået en større operation. Videoen skulle berolige moderen.
Senere lagde han videoen på Facebook for at dele den sjove video med resten af familien, men da mange slægtninge ikke var på Facebook havnede den til sidst på YouTube. Og resten er historie.

”Alt dette er sket i overensstemmelse med Davids personlighed. Hvis hans personlighed og temperament havde været anderledes – hvis han for eksempel ikke syntes, at det var sjovt, at jeg havde optaget ham, så havde vi aldrig lagt den ud,” siger faderen.

Familien har tjent cirka 100.000 dollars på videoen, der har udviklet sig til et fænomen. Pengene er blandt andet tjent på salg af t-shirts og bannerreklamer. Pengene går både til Davids uddannelse og til velgørenhed

Davids besøg hos tandlægen har også givet en anledning til en stribe parodier. For eksempel denne. Se flere på Davidafterdentist.com.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere