Danmark mangler kvalificerede IT-folk

En ny undersøgelse, som IDC har foretaget for IT-firmaet Cisco, viser at Danmark står foran et presserende problem: Over en femårs periode vil manglen på kvalificerede IT-folk med Internet-ekspertise vokse fra et underskud på 15 pct. i forhold til behovet i 1998 til 44 pct. i 2002. Det er ikke et problem, som Danmark er alene om. Men ifølge rapporten - "The Internet Economy - An Employment Paradox" - er Danmark et af de vesteuropæiske lande, hvor problemet er størst. Problemet tilskrives især, at uddannelserne ikke er tilpasset den hastige udvikling i IT-branchen.


I 1997 etablerede Cisco i USA et tæt samarbejde med diverse
uddannelsesinstitutioner om uddannelse af netværksfolk. Det såkaldte Cisco Networking Academy er nu også ved at blive kørt i stilling i Danmark. Senest har UNI-C og
Tietgenskolen i Odense indledt et samarbejde med Cisco, hvorunder skolerne vil sikre en landsdækkende undervisning via lokale undervisningsinstitutioner. Under samarbejdet stiller Cisco gratis netværksteknologi og produkter til
rådighed for skolerne, der underviser efter et pensum, som for 75 procents vedkommende er uafhængigt af den valgte hardware-platform.


Jens Kolind, chefkonsulent i IT-Brancheforeningen, peger på, at der generelt er brug for tiltag, der kan styrke vidensniveauet blandt medarbejdere hos såvel dem, der udbyder løsningerne, som hos deres kunder.


- Vi støtter alle initiativer, der kan tilføre viden på hele IT-området. Men specielt inden for netværksteknologi har vi identificeret et behov. For man kan ikke bare sælge netværksprodukter, uden at kunden besidder en kompetence, der får ham til at føle sig tryg ved løsningen. Forudsæt-ningen er, at han har medarbejdere, som kan vedligeholde og understøtte installationerne.


Ifølge Jens Kolind er lige netop netværksdrift og installation et område, hvor det vil knibe med arbejdskraft i de kommende år. Derfor vil også IT-Brancheforeningen sætte ind på at få de unge til at overveje uddannelser
som f.eks. "netværksadministrator", som ellers kan lyde lidt tungt til forskel fra uddannelser som web-designere og web-udviklere, der er langt mere in.


- Vi ser specielt positivt på Ciscos initiativ, der netop kan kvalificere folk til at køre netværksinstallationer. For behovet for kvalificerede netværksfolk er markant og måleligt lige nu. Det ses eksempelvis på antallet af jobannoncer og web-steder, der søger mandskab, siger Jens Kolind.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

    Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

    08. oktober 2024 | Læs mere


    Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

    Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

    23. oktober 2024 | Læs mere


    Årets CISO 2024

    Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    24. oktober 2024 | Læs mere