Artikel top billede

(Foto: MG Motors)

Ugen i tech: Nu lander den første el-roadster – og prisen er skarp / Her er Samsungs prisvenligt alternativ til S-serien

Ugen i tech: Nu lander den første el-roadster – og prisen er skarp / Her er Samsungs prisvenligt alternativ til S-serien

Sportsvogne – særligt den åbne af slagsen – har aldrig været særligt begunstiget af det danske afgiftssystem. Frække biler med store motorer og høje startpriser plages endda yderlige.

Takket været eldrift, kan kinesiske MG dog levere en stor sportsvogn, den frække Cyberster, til usete priser for en potent cabriolet.

Priserne starter lige under den halve million, hvor der tilbydes et roadster-lignende look, 340 hestekræfter over baghjulene der kan sende bilen fra nul til 100 på fem sekunder, mens et 77 kWh batteri skulle være godt for over 500 kilometers rækkevidde.

Skal det være festligere tilbydes Cyberster i en potent ’GT’ version, der får hele 544 hestekræfter fordelt på alle fire hjul – nok til at katapultere bilen fra nul til 100 på bare 3,2 sekunder. Det koster dog på rækkevidden, som daler til bare 440 kilometer.

Selv opladningen foregår med op til 144 kW, mens der kan tankes fra 10 til 80 procent på 38 minutter ifølge producenten.

Selvom bilen lægger op til at blive anvendt med kalechen nede, må de første danske ejere nok vente en stund, da Cybersters danske salgsdebut bliver i regnvåde november.

Her er Samsungs prisvenligt alternativ til S-serien

Sydkoreanske Samsungs S-telefoner plejer at være der, hvor selskabet leverer det ypperste mobilgiganten kan. Men med ’Founders Edition’ eller FE-serie satses der på valuta for penge.

Nyeste sammenkomst af S- og FE- serien, slippes nu løs i form af Galaxy S24 FE, såsom live-oversættelse, transkriberings- og note-assistenter og AI-søgefunktioner.

Her overføres S24-kollektionens AI-funktioner, som her får en Samsung-udviklet 10-kernet Exynos 2400e processor, otte gigabyte hukommelse og 6,7 tommer at arbejde med.

Det hele holdes kørende af et 4.700 mAh og mellem 128 og 512 gigabyte lager.

Kameramæssigt tilbydes en trio på tre kamera, hvor der tilbydes op til 50 megapixels og tre gange optisk zoom.

Samsung Galaxy S24 FE får dansk salgsdebut i forretningerne 26. september.