Edbpriser skævvrider konkurrencen

Forhandlere protesterer over prisportal, der giver gratis it-hjælp til storannoncør. Edbpriser hævder, at støtten er til fordel for alle annoncører.

En hjælpende hånd fra prisportalen Edbpriser til Føniks Computer har fået en række en andre it-forhandlere til at anklage Edbpriser for urimelig forskelsbehandling og konkurrenceforvridende adfærd.

Prisportalen har for nyligt ændret opsætning for en del af deres database, og det har tvunget annoncørerne til at flytte data fra en database til en anden.

Mens andre selv har måttet flytte prisdata, har prisportalen hjulpet Føniks Computer med at flytte data.

Hjælpen har stor værdi for Føniks Computer, for hvis de skulle have lavet arbejdet, havde det taget godt 300 timer, oplyser meddirektør i Føniks Computer Poul Schack

»Vi er glade for, at vi slipper for at bruge mange hundrede timer på at lave arbejdet selv,« siger Poul Schack.

Kritikken mod Edbpriser kommer fra indehaver Peter Søe fra onlinebutikken Computerland. Han hævder, at Edbprisers hjælp sker på bekostning af andre forhandlere, der ikke får samme hjælp. Det betyder, at han bliver sat bagud, når han skal konkurrere med Føniks Computer. Med indsatsen kan forhandleren bruge sin tid på noget mere fornuftigt end selv at lægge data op, siger Peter Søe, der håber at han også kan få den hjælp, som Føniks Computer har fået.

»Jeg ville også have den hjælp. Det Edbpriser gør, er konkurrenceforvridende,« siger Peter Søe.

Også Midt-Datas administrerende direktør Allan Carøe Sørensen, raser over, at Edbpriser forskelsbehandler forhandlerne og hjælper nogen på bekostning af andre. Han vil have, at prisportalen behandler alle ens.

»Det er totalt uacceptabelt, fordi Edbpriser ikke skaber fair konkurrence,« siger Allan Carøe Sørensen.

Prisflytningen skete ifølge afdelingsleder i Edbpriser, Thomas Hvalsø Hansen fordi prisportalen vil samle forhandlere fra flere kategorier, så Føniks Computer ikke stod alene i en kategori. Han afviser at have forfordelt forhandleren og forklarer, at Føniks Computer fik hjælp med flytningen, fordi forhandleren havde et meget stort antal produkter, som skulle flyttes.

Thomas Hvalsø Hansen mener ikke, at nogle er blevet snydt, fordi portalen ikke har hjulpet andre end Føniks Computer, men hævder at andre forhandlere kun har haft »en meget lille byrde«, når de selv har skullet flytte prisdata.

»Jeg syntes, vi har gjort alle en tjeneste. Det er til fordel for de andre forhandlere, for nu er Føniks Computer ikke længere alene i en kategori,« siger Thomas Hvalsø Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere