Artikel top billede

Thunderbird kunne ikke flyve selv

Mozillas postprogram kan ikke holde sig på vingerne. Mozilla Messaging bliver nu opløst.

For knap fire år siden besluttede Mozilla Foundation at skille postprogrammet Thunderbird fra i en selvstændig organisation. Mozilla er non-profit, men den populære Firefox browser hører under et profitorienteret datterselskab, Mozilla Corporation. Den samme struktur blev oprettet til Thunderbird, som så blev placeret i datterselskabet Mozilla Messaging i 2007.

Det skete for at give Thunderbird-udviklerne mulighed for at »bestemme over deres egen skæbne«, men det blev set som en nedprioritering af programmet. I lang tid havde udviklingen af Thunderbird haltet efter Firefox.

Allerede dengang var spørgsmålet, om der overhovedet er brug for programmer som Thunderbird i en tid, hvor mange brugere forvalter deres elektroniske post gennem tjenester som Google Mail.

Nu har Mozilla Messaging så haft næsten fire år til at vise om Thunderbird kunne flyve selv. Men datterselskabet fik aldrig rigtig luft under vingerne. Nu har organisationen besluttet at opløse Mozilla Messaging og integrere resterne i Mozilla Labs, som er non-profit.

Det fortæller Mozilla-chef Mitchell Baker i et blog-indlæg. Den hidtidige chef for Mozilla Messaging, David Ascher, skal nu stå i spidsen for den gruppe under Mozilla Labs som skal videreudvikle Thunderbird. Så programmet bliver ikke opgivet.

”Email er en solid og fundamental teknologi som stadig har stor værdi”, skriver Mitchell Baker.

Men hun tilføjer samtidig, at kommunikations-formerne på nettet ændrer sig. Meget af den kommunikation, som tidligere kørte over e-mail, foregår i dag på sociale netværk, i chatfora og på instant messaging-tjenester.

”Webbet har ændret sig meget i de seneste år. En af de store ændringer er, hvordan vi bruger nettet til beskeder, kommunikation og social interaktion. Vi lægger beskeder ud på sociale netværk, vi modtager beskeder (kaldet ”notificeringer”) fra applikationer, vi bruger webbaserede mailsystemer,” skriver Mitchell Baker.

Flere firmaer som den franske it-gigant Atos vil ligefrem helt afskaffe e-mail.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere