Nu får bilen sit eget trådløse netværk

I fremtiden kan biler kommunikere med hinanden gennem trådløse netværk og advare om pludselig kødannelse eller farlige vejforhold.

Tyske DaimlerChrysler har gennemført et pilotprojekt med det såkaldte Car-2-Car Communication. Ideen er, at bilerne kan udveksle oplysninger over trådløse netværk og f.eks. advare om pludselig kødannelse på motorvejen.

I pilotprojektet har fem biler fået indbygget udstyr, som giver mulighed for at kommunikere trådløst. Hvis bilens sensorer registrerer tåge, glatføre eller forhindringer på vejen, sendes automatisk en besked til andre biler i nærheden.

En advarselsmeddelelse på instrumentbrættet fortæller føreren, at der er mulig fare, og føreren kan så reagere ved f.eks. at sænke hastigheden.

Det sidste element - at bilen automatisk sænker farten når den modtager meddelelsen - mangler dog stadig i DaimlerChryslers forsøg. Men det kommer måske i en senere version.

Firmaets ingeniører forestiller sig, at advarsler automatisk rundsendes til andre biler inden for en radius på 500 meter, som så igen kan sende beskeden videre i en form for mesh-netværk.

Desuden skal der installeres trådløse modtagere i vejsiden, der sender advarslerne videre over større afstande og kommunikerer med trafikcentralen. Bilerne skal også have mulighed for at kommunikere over internet - hvilket kunne bruges til at ændre ruten i tilfælde af ulykker eller kødannelse.

DaimlerChrysler deltager i to europæiske forsknings-projekter, NOW (Network on Wheels) og WILLWARN (Wireless Local Danger Warning), der udvikler teknologi til bilkommunikation. Endnu er der ingen dato for, hvornår de første biler med trådløs teknologi kommer ud på vejene, men pilotprojektet betegnes som en stor succes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere