Skatteminister tvinges på banen i moms-sag

SF kræver at Skatteminister Svend Erik Hovmand får undersøgt om meget billige CPU'er skyldes momskarruseller.

SF's skatteordfører, Morten Homann, vil nu have skatteminister Svend Erik Hovmand til at gå ind i sagen om hvorvidt meget billige CPU'er skyldes momskarusseller.

I midten af juli skrev ComON's søsteravis, CRN, at slutbrugere kan købe visse Intel-CPU'er billigere end de officielle distributører kan købe dem hos Intel. Det fik flere aktører i it-salgskanalen til at rejse mistanke om momssvindel.

Netop det at forhandlere og distributører bredt undrer sig over de lave priser har fået Morten Homann i aktion.

»Vi har en helt konkret sag, hvor fagfolk siger, at det her ikke kan lade sig gøre med mindre der tale en momskarrusel eller lignende. Det må ToldSkat reagere på,« siger Morten Homann.

Han har derfor stillet skatteminsteren tre spørgsmål, som opfølgning på CRNs artikel om at CPU-salg er undermistanke for momskarrusel-svindel.

Her beder Morten Homann også om svar på, hvordan branchefolk skal reagerer, hvis de har mistanke om, at for billige varer skyldes momskarruseller.

Samtidig venter Morten Homann stadig svar på om ToldSkat reelt har de rigtige lovmæssige beføjelser til at efterforske denne type svindel.

»Det spørgsmål har skatteministeren endnu ikke svaret på,« konstaterer Homann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere