Simcorp flytter opgaver til Ukraine

Simcorp surfer med på outsourcing-bølgen, og planlægger at sende programmerings-opgaver til Ukraine. Dermed lægger det sig i kølvandet på virksomheder som Sitecore og Celenia, som tillige har flyttet opgaver østpå.

Endnu et dansk it-firma går med planer om at flytte opgaver til Ukraine. Simcorp vil, trods et kanonresultat i det seneste regnskab, flytte simple programmeringsopgaver til Ukraine, der lokker med et højt uddannelsesniveau og billig løn. Det skriver Børsen.

Dermed lægger Simcorp sig i kølvandet på virksomheder som Sitecore og Celenia der tidligere har flyttet en del af opgaverne til den Ukrainske hovedstad, Kiev.

»Det er rigtigt, at vi kigger på forskellige steder i Østeuropa, og indtil videre ser regionen omkring Kiev interessant ud i kraft af et højt uddannelsesniveau, god infrastruktur og et lavt omkostningsniveau. Nu laver vi et grundigt stykke forarbejde, og i løbet af året vil jeg tro, at vi har fundet nogle samarbejdspartnere og en måde at gøre det på,« siger administrerende direktør i Simcorp, Peter L. Ravn til Dagbladet Børsen.

Direktøren forventer ikke, at det vil få indflydelse på antallet af medarbejdere i Danmark.

»Vi taler om at starte med 10-15 mand for at få noget erfaring og se, hvordan det fungerer. Det er nogle rugbrødsopgaver, som folk her i Danmark måske med tiden vil synes er lidt kedelige at skulle lave. Jeg tror ikke, at det kommer til at betyde, at vi bliver færre personer i Danmark. Men det kan betyde, at de personer, vi har nu, kommer til at lave noget andet, og det må man tage med,« siger Peter L. Ravn.

Ifølge Dagbladet Børsen ligger Simcorp i konkrete forhandlinger med tre forskellige ukrainske selskaber. Direktøren afviser over for avisen, at diskutere detaljer om planerne i pressen.

Med udflytningen ligger Simcorp sig i kølvandet på virksomheder som Sitecore, Celenia og Ciklum, der alle har flyttet opgaver til Ukraine.

Ciklum har således på tre år flyttet det meste af virksomheden til Kiev, hvor lønningerne er mellem en femtedel og en tiendedel af hvad en dansker skal have.

Ciklum udfører kodningsopgaver for danske kunder, blandt andet til spilindustrien. Selskabet beskæftiger i dag omkring 100 medarbejdere i Ukraine.

»I starten havde vi også programmører siddende i Danmark, men vi har gradvist flyttet mere og mere over til Ukraine, hvor lønningerne er mellem en femtedel og en tiendedel af herhjemme. Det betyder, at vi kan holde vores samlede tilbudspriser på omkring en fjerdedel,« siger selskabets adm. direktør, Michael Buch Sandager.

Hos fagforeninger og arbejdsgiverforeninger har udflytningen givet noget nyt at tænke over.

»Vi ved ikke, hvor mange job der er berørt af det her, men vi er ikke hidsige omkring globaliseringen. Det er noget, vi må leve med, og it-branchen er vant til forandring. Jeg tror ikke, det vil betyde, at der forsvinder en masse danske job, men mine medlemmer kommer nok til at beskæftige sig med noget andet i fremtiden, og det er helt fint,« siger formand for it-fagfoeningen Prosa, Peter Ussing.

Han efterlyser en mere offensiv it-politik. Blandt andet mere efteruddannelse til de berørte medlemmer:

»Desuden tror vi, det kan gavne, hvis vi får flyttet datamatiker-uddannelsen op på bachelorniveau i stedet for at være en kortvarig videregående uddannelse,« siger Peter Ussing.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere