IBM dropper pen-computer

Den bærbare ThinkPad TransNote, en computer med indbygget papirblok og skriftgenkendelse, fik kun et års levetid.

Med stor fanfare blev IBM's ThinkPad TransNote præsenteret for et år siden som den første af en hel serie maskiner, som skulle gøre det lettere at samle og lagre informationer på farten. Foruden tastatur og skærm indeholder ThinkPad TransNote også en papirblok og computerpen, som overfører alle notater og tegninger til computeren.

Men den usædvanlige mobile computer har udviklet sig til en salgsmæssig fiasko for IBM, og en talsmand for firmaet bekræfter nu, at TransNote ikke længere bliver produceret. Der er stadig nogle få eksemplarer af maskinen på lager, men når de er væk, så er det slut med TransNote.

En mulig årsag til det dårlige salg kan være prisen på mellem 2.999 og 3.100 dollar, som kan have afskrækket mange købere.

Men meget tyder på, at markedet generelt ikke er parat til at accepteret flade pen-computere. I midten af januar meddelte Sony, at firmaets Vaio Slimtop Pen Tablet bliver udfaset i den kommende tid.

Det kan muligvis give et fingerpeg om, hvordan markedet vil reagere på Tablet PC'en, som Microsofts Bill Gates fremviste under stor opmærksomhed på Comdex i november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere