Det er ikke så ringe endda

Så sender medierne igen e-handelen i skammekrogen. Men klap lige hesten, for det er ikke nødvendigvis et korrekt billede, der tegnes. Der er en tendens til at medierne enten kammer over af begejstring - eller maler fanden på væggen. I øjeblikket går det ud over e-handel!


Med reference til en analyse fra IDC og en statusrapport fra "Det Digitale Danmark" kaldet "Danske IT-billeder", nævnes det, at Danmark halter langt efter lande som Sverige, Storbritannien og Tyskland.


Det er måske ikke helt så slemt som overskrifterne postulerer. Tager vi f.eks. Forskningsministeriets/IDC's tal om B-t-B omsætningen pr. indbygger, så fører Danmark i europæisk sammenhæng foran Sverige og Finland. Det danske niveau er dobbelt så højt som det europæiske gennemsnit og fire gange så højt som det franske niveau! Og så er den EDI-baserede handel ikke medtaget - her står Danmark stærkt i international sammenligning.


Tager vi totalomsætningen for e-handel (igen europæisk fokus), så ligger vi 13% under Sverige, 7% under Finland, men 75% over det europæiske gennemsnit og igen fire gange højere end Frankrig. Vi er med andre ord knap så langt fremme med B-t-C handlen, som med B-t-B.


Det er karakteristisk, at Nordeuropa har en stærk position i europæiske (og globale) IT-sammenhænge. Det gør derfor ikke så meget, at vi ligger 13% og 7% efter henholdsvis Sverige og Finland. Vi ligger stadig godt til i det totale billede! Det tjener ingenting at slås med svenskerne på statistik. Det er jo ikke en isoleret tab/vind situation mellem Danmark og Sverige. I virkeligheden bør vi glæde og over de mange muligheder, som skabes i et IT-stærkt Skandinavien. Og det er jo ikke så ringe endda.


Af Thomas Røygaard

Medlem af Fagråd for e-handel

Dansk Dataforening




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Brother Nordic A/S
    Import og engroshandel med kontormaskiner.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere