Nyt dansk it-sikkerhedssystem giver overblik

Sikkerhedsfirmaet Siscon lancerer i dag et nyt styringsværkstøj til it-sikkerhed. Systemet giver overblik ved at fokusere på alle dele af virksomhedens it-sikkerhed.

I dag lancerer sikkerhedsfirmaet Siscon et nyt styringsværktøj til it-sikkerhed, der er designet til at give ledelsen overblik over virksomhedens sikkerhedsstatus.

»Vores system gør det muligt at få et statusbillede, der fortæller hvordan det aktuelle it-sikkerhedsniveau er på ethvert givet tidspunkt. Ved hjælp af en række interne kontrolpunkter kan man trække status ud og få den præsenteret i en grafisk fremstilling,« siger Siscons direktør Lars Bærentzen til ComON.

Inden udgangen af 2006 skal alle statslige institutioner i Danmark have gennemgået en proces vedrørende it-sikkerhed, og det er der taget højde for i udviklingen af systemet.

»Vi har været i dialog med både IT- og Telestyrelsen og Dansk Standard om udviklingen af vores system, så vi er sikre på, at alle de delprocesser, som institutionerne skal igennem, er repræsenterede i styringsværktøjet,« siger Lars Bærentzen til ComON.

De statslige institutioner har fået påbud om at lægge en it-sikkerhedsstrategi og derefter implementere systemer, der imødekommer en række krav fra Dansk Standard. Efterfølgende skal der foretages en evaluering af de enkelte institutioners sikkerhedsniveau.

Lars Bærentzen understreger dog, at systemet også sagtens kan bruges af private virksomheder, der ønsker at optimere deres it-sikkerhed.

Styringsværktøjet hedder ITSMS - IT Security Management System - og nogle af de delelementer, som systemet fokuserer på, er blandt andet definition af it-sikkerhedsorganisation og definering af opgaver og ansvar, risiko-/konsekvensanalyse, mulighed for registrering af it-sikkerhedshændelser og mulighed for at føre logbog over foretagede sikkerhedskontroller. Alt sammen ting som der lægges vægt på i kravene fra Dansk Standard.

ITSMS-systemet er allerede nu i brug i en større statslig institution og flere ventes snart at følge efter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere